Loppisen i Emmaljunga har startat!

EMMALJUNGA. I måndags den 1/7 kl. 13.00 startade årets loppis i Emmaljunga. Förra året var det 9 säljare som deltog, i år är det 15 säljare. Under söndagen så pågick upplockningen av allt som är till salu.

Det är verkligen en blandad kompott av olika saker, allt från möbler. finporslin/keramik, kläder (både äldre och nyare i alla storlekar), böcker, kopparsaker med mera. Kort sagt så finns det något för de allra flesta.

Redan före den officiella öppningen kl. 13.00 började de första besökarna komma in och sedan fortsatte det i en jämn ström hela dagen fram tills stängning kl. 18.00.


Gunilla Svensson, ordförande i Folkets Hus och en av drivkrafterna

Loppisen kommer att vara öppen varje dag under juli månad mellan 13.00-18.00, helgdag som vardag. Försäljningen och intresset verkar vara mycket större i år än förra året så var förvissad om att säljarna kommer att behöva fylla på sina bord.

Det är detta som är mycket specieltt med denna loppis i Emmaljunga, de generösa öppettiderna, många olika säljare och ett sådant varierat utbud av varor. Möjligheten att ha öppet en hel månad bygger på att säljarna, två stycken per dag, delar på tiderna. I praktiken betyder det att med 15 säljare så behöver var och en bemanna loppisen 4-5 gånger under månaden. Det är därför det står säljarnummer på alla saker, förutom priset, så att pengarna ska hamna hos rätt säljare.

För den sugne finns det möjlighet att köpa billigt fika eller glass och för den bilburne som kanske suttit i bilen flera timmar så finns det möjlighet att 'lätta på trycket', detta är mycket uppskattat!

Välkomna alla in på ett besök eller flera under juli månad, trevligt är det.

Top