Musik i sommarkväll vid Sjöstugan

VITTSJÖ. Här är gudagott att vara. Så ansåg även Mats Lunnergård och Sam Larsson då de var ledare för allsång vid Sjöstugan. Sång- och musikkvällen arrangerades av Kristna samrådsgruppen, en sammanslutning av kristna samfund i Vittsjö. Vindpustarna var både kyliga och intensiva varför samlingen hölls på Sjöstugans altan.

Sam Larsson och Mats Lunnergård sjunger och spelar.

Det var inte enbart med den gudagoda sången utan sommaren prisades med Vilken underbar dag, samt Jag tror på sommaren. Det sjöngs om ”Vind över ängarna” medan västanvinden svepte över både Vittsjön och Sjöstugan med dess omgivning.

Staffan Bråliden spelade, sjöng och talade.

Staffan Bråliden är församlingspräst och höll andaktsstunden. Han inledde med en psalmsång till eget gitarrackompanjemang. Andakten var koncentrerad till naturens blomster kombinerat med fåglars lovsång. Naturen måste bevaras ren men det missbruk som sker måste minska. Under kvällen ilade Sjöstugans personal med beställda våfflor till besökarna.

Några av besökarna vid musikkvällen på Sjöstugan.

Sång- och musikduetten fortsatte sin repertoar med Där hemmavid. Åldersfördelningen hos besökarna gynnades med visa om ”gamla och unga” och några andra sångliga låtar. Alla hade möjligheten att delta i allsången då häfte delades ut med aktuella sånger och visor. Då besökarna lämnade det idylliska sommarcaféet fanns den gamla mjölkkannan på plats med stort insläpp för sedlar eller slantar.

Nästa allsångskväll vid Sjöstugan blir den 4 augusti klockan 15 då hembygdssångarna sjunger samt leder allsång.

 

Top