Ett besök vid ”Nostalgia Festival”

Skriv ut

RONNEBY. Wow! vädret var med arrangörerna till max, ibland har man tur. En liten tripp ut till Ronneby var planerad sen en tid tillbaka, så sagt och gjort. Kaffekorgen fylldes med allehanda grunkor som kunde komma väl till pass, det var ett bra tag sen sist korgen packades för en dagsresa.

Lite upprymd blev ja allt inte mycket som behövs bara lite annorlunda en dag eller två, mysigt va det i alla fall. Men nu till bilderna, vissa med lite text andra för tala för sig själv o de gör dom. Så titta och njut. Var är vi nånstans? 
Jo vi har åkt till den årliga där ”Nostalgia Festival” skulle vara, tidningen ”Nostalgias årliga familjefest i Ronneby Brunnspark” med tusentals utställda fordon, modevisning, musik, båtar, veteranmarknad, flygplan mm.

Det första som mötte mej var ju en skön samling av motorcyklar uppställda tillsammans och visst dom glänste ikapp med solen. Blicken fastnade på denhära ock vilken fantasirik motiv på den Goldvinge, vackert handmålat motiv på bägge sidor förstås.

Det gula lilla flygplanet som lyser så gult fastän det står kvar på marken har också många åskådare.

Modevisning av de vackra kreationerna som bars av många damer/tjejer under hela dagen, visst är dom fina. Några av de marknadsknallar som fanns, sålde både tidsenliga kläder/klänningar, kepsar och stråhattar, allt för en billig peng.

Blått som himlen är den hära gamla bilen, men vad den glänser och med ett strecks målad dekoration fram på huven och den sitter perfekt bara sådär.

De första Folka-bubblorna har samma form och mått som dom som tillverkas idag, men snillrika lösningar gör ju semestern formidabel för hela familjen.

Bilens eleganta form talar ju för sig själv, ljus kaross och röd klädsel, wow.

Båtar är ju också stort intresse för både småfolk och vuxna, det gäller ”riktiga” båtar i fin mahogny  eller varför inte de modeller som är mindre men ändå båtar. Ok lite skillnad är det förstås men även vuxna tycker om att ”köra liten modellbåt”.

O Oj kan de vara nästa generation som redan nu polerar bilens kofångare till dess blanka nyans?

T Ford i all sin prakt och med lackens svarta färg, visst är den läcker i sin enkelhet.

Folka- buss i två färg, fanns oftast då men även på senare tid återkommit till på dagens olika bilmodeller, tvåfärgat. Men på denhära folkabussen kan man öppna framrutorna. Gula faran, Varför? vet inte.

En rosa dröm kanske? många vackra stilrena vagnar fanns att kika på och några idérika husvagnar fanns också att beskåda denna dag.

En lite yngre speleman med ett mycket stor spelglädje när det gäller -50 tals musik- rocka Billy och Boogi. Han kunde verkligen spela och sjunga härliga medryckande låtar, tillsammans med de andra i bandet. Underhållning på hög nivå och timmen sprang fort förbi.

Barnvagnen kommer från Emmaljunga och används idag till två pojkar. De är 4 år och den lille va 1 år och den används dagligen av nostalgiska föräldrar till dessa två små gossar som naturligtvis är klädda i tidsenliga kläder. Grabbarna ville inte vara med på bild, de var trötta o lite sura. Visst funkar det med kvalité än idag.

Sammanfattningsvis så var dagen helt ljuvlig, många igenkända bilmärken, klänningarna magiska och mycket annat = de e nostalgi i stora mått.