Göteborg snuvade Vittsjö på poäng

VITTSJÖ. Det blev Göteborg som fick åka hem med tre poäng i bagaget efter vinst mot Vittsjö med 4-2. Det blev även lagets fjärde raka vinst. Göteborg utökade genom vinsten därmed även sin ledning av Damallsvenskan. Hemmalaget fick tyvärr inte igång sitt tidigare fina lagspel.

I samband med matchens start hedrades Michelle de Jungh för sin 100:ade match i damallsvenskan. Hennes pappa överlämnade blommor till en rörd Michelle.

Redan från start var Göteborg det bollförande laget. Vittsjö hade matchen igenom svårt att vända detta. Inte helt oväntat kom också Göteborgs ledningsmål redan i de 6 minuten. Vittsjö fick lite energi av detta baklängesmål och skapade flera hörnor. På just en fin hörna slagen av Ebba Hed fanns Alexandra Benediktsson framme och utjämnade till 1-1.

Vittsjö utjämnar till 1-1 genom Alexandra Benediktsson

Matchen stod lite och vägde i detta läge. Vittsjö verkade ha fått energi. Men på förlängningsminuten av första halvleken kom så genom farliga Julia Roddar 2-1 till Göteborg. Detta resultat gick lagen till pausvila med.

Tyvärr kändes det som att matchen lite punkterades redan i den första minuten i andra halvleken då Göteborg utökade sin ledning till 1-3. Det blev mycket ”uppförsbacke” för hemmalaget. Vittsjö fick inte igång mycket av sitt spel.

Vädret var inte det bästa varken för spelare eller fotograf

Lagdelarna hittade inte varandra och det såg inte bra ut. Felpassningar avlöste varandra, och den tidigare från vårens matcher fina gnistan o energin saknades helt. Detta trots att huvuddelen av de 929 på läktarna gjorde allt för att hjälpa Vittsjölaget i den kämpiga situationen. Göteborg som i detta läge kände sig säkra kunde spela avslappnat och kontrollerat. I den 59 minuten utökade inte helt oväntat Göteborg sin ledning till 1-4.

Slitvargen Emma Lund som vanligt med 100% aktion. Vittsjölaget hade en hel del fina individuella prestationer men fungerade inte som lag.

Vittsjö genomförde flera byten och in kom bland annat i den 62 minuten Paulina Nyström, fylld av energi. Det blev även Paulina som på nick i den andra förlängningsminuten friserade hemmalagets siffror till 2-4.

Dessa två gentlemän har en del att fundera över.....

Söndagens match är säkert en fin ”klocka” för laget att jobba vidare på, mängder av erfarenheter från ett ”bättre” lag att bygga vidare på. Mycket glädjande under söndagen var den fina publikuppslutningen, 929 på Vittsjö Idrottspark, trots uruselt väder, ser fint ut inför flera kommande spännande matcher. Vi får hoppas att nyss genomförda VM fått många att bli varse att vi har kommunens mest högklassiga fotboll på plats vid Vittsjös hemmamatcher!

Tappade tyvärr tidigt greppet om matchen. Hade dessutom tveksamt stöd från sina linjemän.

Redan nu på fredag spelar vårt Vittsjö bortamatch mot Kristianstad. Ett bortalag som just nu klättrat lite i tabellen och som nu står på 14 poäng, samma som Vittsjö. Matchen spelas på Kristianstad Fotbollsarena, en dryg halvtimmes resa bort med bil. Hoppas nu att ”Vittsjöklacken” blir riktigt stor och att laget kan knipa en seger o detta derby. Detta har med stöd av ”Vittsjö-klacken” skett tidigare!

Jag hoppas vi ses o hörs i Kristianstad på fredag!