Vittsjö vann derbyt mot Kristianstad

KRISTIANSTAD. Derbyt mellan Vittsjö och hemmalaget Kristianstad kontrollerades matchen igenom av Vittsjö som till slut vann med 3-0. Vittsjölaget fick massor av energi av sin tillresta, smått fantastiska hejarklack.

Under den första halvleken kan spelet upplevas som ganska jämt men Vittsjös försvar hade hela tiden kontroll över Kristianstads anfall. Vittsjö hade genom Clara Markstedt i den 18 minuten ett avslut i målställningen. Hemmalaget hade samma i den 44 minuten då Svava Ros Gudmundsdottirett sköt ett skott i målställning. Lagen gick till pausvila med 0-0 på tavlan.

Redan sex minuter in i den andra halvleken gjorde Ebba Hed 1-0 till Vittsjö.

1-0 genom Ebba Hed, del av den stora Vittsjöklacken i bakgrunden.

Fem minuter senare var åter Ebba framme, denna gång med en passning som Tove Almqvist vackert satte i mål.

Tove Almqvist gör 2-0 till Vittsjö

Vittsjö fortsatte med farligheter bland annat genom Clara Markstedt. Hemmalaget genomförde flera byten.

Slutresultatet 3-0 är ett faktum. Clara Markstedt är målgöraren.

I den 77 minuten punkterade Clara Markstedt matchen genom att efter passning från Tove Almqvist sätta 3-0 till gästande Vittsjö. Kristianstad kämpade och försökte men Vittsjölagets fina försvar gjorde att matchen rättvist inför 1527 personer i publiken slutade 3-0 till Vittsjö.

Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö menade att 1a halvlek var ganska jämn. Jag är nöjd med vårt mer raka spel idag. Även försvaret var mycket mer stabilt. Jag vill framföra ett stort tack till vår fantastiska hejarklack, avslutade Thomas Mårtensson.

Elisabet Gunnarsdottir tränare för Kristianstad menade att laget inte spelade bra under hela matchen. Vi jobbade inte alls som Vittsjö i närkamperna. I pausen pratade vi om att försöka sätta mer press. Vittsjö är under matchen ett mycket bättre lag än vi så vi lyckades inte med vårt försök. Bara att gratulera Vittsjö till vinsten, avslutar Elisabet.

Tove Almqvist menade att i söndags hade laget ”stolpe ut” men idag blev det ”stolpe in”. Vi spelade mycket bättre idag. Vi har en bra grund och jobbar för varandra. Vi behöver bli lite mer noggranna i de kommande matcherna. Är ni i allsvenskans topp för att stanna? - Ja, vi är där för att stanna svarar Tove.

Ebba Hed berömde Vittsjös hejarklack. Ni kan inte ana hur mycket energi man får av att höra klackens tillrop.

Redan på onsdag följer nästa Derby. Då är det Rosengård som besöker Vittsjö Idrottspark. Vi får hoppas att en mycket stor publik hjälper hemmalaget till ännu en seger!