Sammanställning av cykeltrimmet ”Känn din Bygd” 2019

Skriv ut

VERUM. Det var uppskattningsvis drygt 100 personer som kom till Verums Fritidsgrupps cykeltrimsavslutning söndagen den 1 september.

Vädret var fint när gruppen samlades kl 09:00 för att ordna de sista förberedelserna, ordna 5-kampsstationerna, förbereda pilkastning, uppläggning av priserna på prisbordet, handla och hämta varukorgar som var 1:a priset på lottringarna som såldes denna dag.

Gruppens sekreterare Eva Tuvesson ordnade vackra blomsterdekorationer och ställde dessa på fikaborden som fanns i boulehuset och i de på lördagen uppsatta tälten.


 Bild över tälten där det bl.a. fikades efter 5-kamp


Ett av blomsterarrangemangen som Eva Tuvesson ordnade till borden.

När detta var klart och medlemmarna åkte hem för mat och lite ombyte, tornade åskmolnen upp sig runt byn och några kraftiga åskknallar hördes, en kraftig regnskur vid 11:30 tiden men lagom till 13:00 då festligheterna började blev vädret bättre och var fint hela eftermiddagen, därför blev det ett mycket trevligt och lyckat arrangemang även i år.

Det var flera som provade pilkastningen, satsa 5:- vinn 100:-, Tävlingen vanns av Anita Tropp Verum 23 poäng, 2:a Anna-Greta Ivansson Verum 19 poäng, 3:a Bengt Troedsson Verum 18 p. Barntävlingen vanns av Hanna Persson Hörlinge 6 p.


Förra årets cykelvinnare Anders Johansson Bjärnum tar sikte på piltavlan.

5–kampen som är en av 3 tävlingar där startkort medföljer trimpaket var det många som gick. Blev inte resultatet det man önskat, gick det att köpa ett nytt startkort för 10:- i kiosken och gå ett nytt varv för att försöka vinna något av de 10 st. priser som är till denna tävling. Det är 5 st. stationer med 30 poäng på varje alltså totalt 150 poäng som är maxpoängen.

Övningar: Ballansrepen, Ringar, Kubb, Golf och Boule.


5-kampsövning 1: Balansrepen


Övning 2: Ringarna


Övning 3: Kubb


Övning 4: Golf


 Övning 5: Boule

Skiljefrågan: ett snöres längd, var 17, 90 m.
Resultat: 1:a Carl Persson Hörlinge 89 poäng, 2:a Benny Larsson Ängelholm 87 p, 3:a Tommy Dahlberg Verum 83 p. 4:a Stefan Nilsson Björkeberga 75 p. 5:a Karin Svensson Farstorp 73 p. (21,4 m) 6:a Bertil Sturesson Horsaskog 73 p. (44,1 m) 7:a Sten Svensson Farstorp 72 p. 8:a Mattias Svensson Ubbarp 71 p. 9:a Karl-Einar Dahl Hästveda 66 p. 10:a Daniel Karlsson Ubbarp 64 p. 

Ord och Bildletartävlingen som är den andra tävlingen som finns med i trimpaketet. Här gäller det att lokalisera och hitta 7 st. kontrollbilder, kontrollbokstav + bildbokstav skall bilda det ord vi söker. I år var ordet ”Landskapsidyll”.

Det var 164 st. som hittat detta ord och var således med i dragningen av de 5 st. presentkort på valfri ICA-handel som Sparbanken Göinge i Farstorp sponsrar oss med till denna tävling. 1:a Mats Thurn Bjärnum, 2:a Eva Tuvesson Verum, 3:a Mattias Svensson Ubbarp, 4:a Birger Kjerstensson Verum, 5:a Bengt Nilsson Verum.

I huvudtävlingen cykeltrimmet ”Känn din Bygd”, där 1:a priset är Snapphanebygdens Sparbanks sponsrade cykel, var det 174 st. inlämnade startkort som var med i dragningen av de 95 st. priser som var på årets prisbord. Det var sålt nästan 300 startpaket detta år, det var flera som inte hunnit cykla alla rundorna, och några köper för att läsa och ev. besöka platserna vi skriver om.

Vinnaren av Snapphanebygdens Sparbank Bjärnums sponsrade cykel blev i år Mats Ove Karlsson, Hässleholm.


 Ingvar Larsson Fritidsgruppen, Mats Ove Karlsson Hässleholm, Jörgen Borgström Snapphanebygdens Sparbank

Under den dryga timman som prisutdelningen varade delades det ut 163 vinster fördelade på lotter, pilkastning, 5–kamp, bildtävling och cykeltrim.

Fritidsgruppen vill tacka alla frivilliga som hjälper oss denna avslutningsdag, samt våra sponsorer som gör det möjligt att genomföra detta populära cykeltrim, som vi arrangerade för 14 året i rad.


Namnen på våra sponsorer till cykeltrimmet ”Känn din Bygd”