Sjöstugan öppnar åter om sju månader

Skriv ut

VITTSJÖ. Efter 125 dagligt öppethållande och nära 1 000 timmar stängde sommarcafé Sjöstugan i söndags. Inte nog med det. Cecilia Sundgren slutar också som arrendator efter fem år. Vattenskidklubben som är ägare till fastigheten söker ny arrendator till sommarcaféet.


Personal vid säsongsstängning var Moa Persson, Hugo Larsson och Cecilia Sundgren.

Sommarfiket började sin verksamhet 1925. Sekelgränsen närmar sig fast uppehåll har skett kortare tid. Sen vattenskidklubben övertog fastigheten för 34 år sen har det gräddats våfflor och bryggts kaffe. Under lång tid har caféet öppnat Valborgsmässoafton och så har det fortsatt, år efter år.

–Vi kommer att diskutera situationen i styrelsen, sa Tomas Jensen i vattenskidklubben.

Det har inte varit någon uppsjö av sökande arrendatorer tidigare och det kanske behövs extra krydda för anställande av ny arrendator. Sannolikt kommer Sjöstugan att åter öppna på kommande Valborgsmässoafton!


Ett par av de sista gästerna på fiket denna säsong.

Cecilia Sundgren har haft ansvaret för sommarfiket de senaste fem åren. Inte så att hon är trött på denna verksamhet men det har tagit stor del av fritiden. Dessutom har hon under året skiftat arbetsplats som specialpedagog. Mycket arbete återstår. Grundlig städning och rengöring av våffeljärn och andra köksattiraljer. Möbler skall magasineras och en hel del annat skall vara i topptrim till den nya arrendatorn.


Stängt för säsongen men öppnar Valborgsmässoafton 2020.

Cecilia har trivts med arbetet men det är väderleken som avgör antalet gäster. Regn och rusk avskräcker men vid bra väderlek då strömmar kaffegästerna till. Under sommaren har dessutom 15 ungdomar haft sommarjobb kortare eller längre arbetspass.

Lycka till med ny arrendator!