Teknikens Dag

BJÄRNUM. Dagen då det doftar bensin, diesel och olja var välbesökt och hade många utställare av olika slag. Ca 250 st utställare hade valt att komma till Bjärnums Museum. Det fanns allt från mindre motorer som hade varit drivande till en tvättmaskin, till stora motorer som suttit på en tractor pulling traktor, utrustad med en Royce Rolls V12 motor.

Däribland kunde man beskåda både motorcyklar, bilar och traktorer.

Årets nyhet var Torsten Carlströms traktor från 1952, ett välkänt fordon för många i Bjärnum och det var en hel del som kom för att se den uppstå från sina gömmer. Traktorn användes under många år på AB Carlström & Co Möbelfabrik som då fanns i nuvarande Möbelmans lokaler. Torstens dotter Ingrid Carlström fanns på plats när traktorn skulle visas upp. Hon tyckte det var rörande att få se så många som kände hennes far och att få se traktorn leva upp igen, det var något hon drömt om länge.

Antalet besökare kunde uppskattningsvis räknas till ca 500 st och de kunde handla kaffe, korv, glass och lotter.

Bjärnums Museum har öppet mån-fred 09.00-16.00 om det är någon som vill gå dit och titta på de ca 300,000 olika föremålen. Det går även bra att ringa dit och beställa besök på 0451-200 91.

Nästa stora arrangemang är Hembygdens Dag den 15 september.

Top