”Run of Hope” i Höga Hult utanför Bjärnum slog rekord igen!

BJÄRNUM. Det underbara vädret under lördagen bidrog säkert till den stora uppslutningen vid ”Run of Hope” till förmån för barncancerfonden. Det blev återigen rekord berättar en glad Katti Falk som är initiativtagare och arrangör för ”loppet”. Eftersom flera swishat över pengar är i skrivande stund den insamlade summan inte helt klar.

Några  deltagare klara för start

Vid starten klockan 14 tackade Katti alla som kommit för att vara med under i loppet. Hon berättade vidare att genom alla insamlingar som just nu pågår i Sverige kommer det att bli en rejäl slant till vidare forskning mot cancer. Idag har man kommit så långt i forskningen att 80 % av de drabbade barnen blir friska. Men mer stöd i form av pengar behövs, avslutade Katti o startade loppet.

Deltagare från Hässleholm, Sösdala och Bjärnum

Loppet genomfördes helt utan tidtagning och man kunde springa, promenera eller som i ett fall köra mountainbike. Bland deltagarna noterades förutom löpare flera barnvagnar, minst ett 10-tal hundar och en härligt blandad ålder bland deltagna.

Alla ville ställa upp för detta behjärtansvärda syfte, -att bidra med en slant till barncancerfonden och samtidigt kunna umgås i den underbara miljö som skogarna vid Möllerödssjön i Bjärnum bjuder.

-Det var faktiskt slumpen som gjorde att jag tog initiativ till att anordna ett alldeles eget lopp, till förmån för cancersjuka barn, berättar Katti Falk. Liknande lopp anordnas över hela Sverige, ibland av föreningar och ibland av privatpersoner, som i mitt fall.

De två första åren var starten hemma vid min villa i Höga Hult. Andra året kom så mycket folk att vi fick lite problem. Nu har vi fått låna OK Torfinns fina stuga och allt är därmed väldigt mycket lättare, fortsätter Katti. Den här gången har jag marknadsfört arrangemanget via sociala medier. Något deltagarmål har jag däremot inte satt upp. – Man ska inte ha för höga förväntningar, men det vore kul att slå fjolårets antal. (red anm. så skedde)

Den relativt korta längden på loppet, tre kilometer, gör att såväl barn som äldre kan delta. Vill man inte löpa hela sträckan, så går det bra att promenera.

– Det ska vara en rolig grej, där målet är att samla in pengar till barncancerfonden. Det är ingen tävling och därför har jag heller ingen tidtagning, säger Katti Falk.

I år får vi förutom deltagaravgifterna in pengar även genom lotteriet och genom fikaförsäljningen. Företagen här i bygden är underbara och sponsrar med priser till lotteriet, avslutar Katti Falk.

Genom sponsorer hade Run of Hope i Höga Hult redan före start i år fått in 11 000 kronor.

Sponsorer: Bjärnum AB, Bjärnums redskapsfabrik AB, Pan Ent AB, Sparbanken Göinge, Royal Biscuit, Bisca A/S, Länsförsäkringar Göinge, TA mark, Rörflänsar, Fibex, Fasab, Kjelles bud och transport, Kristinelunds handelsträdgård, Arnes motortjänst, Bjärnums Stålprodukter AB, M. Petterson transport AB, Transportsektionen Sverige AB, Eolus.

 

Top