Premiär på Linden

VITTSJÖ. Ja det var i alla fall det vi fick höra runt borden när det under tisdagen serverades rotsaksgryta. Vi i arbetsgruppen tänkte det kunde vara trevligt att fira höstdagsjämningen med att servera just en rotsaksgryta. Det hade legat en anmälningslista någon veckas tid på Linden och det var ett tjugotal som hade anmält sig.


Höstdukat bord

Till grytan serverades hembakade rågbullar med smör och ost. Äppeldryck eller vatten till dricka. Dagen innan , på måndagen, var vi några i Arbetsgruppen som samlades hemma hos Rose-Marie för att laga till grytan. Tre stora kastruller fylldes med olika rotsaker och annat gott.


Rose Marie provsmakar


Rotsaksgryta

Alla lät sig väl smaka och flertalet tog gärna en omgång till.


Matglada gänget

Trots att alla var mätta och belåtna kunde det ändå till kaffet slinka ner en och annan bit med rabarberkaka med vaniljvisp till.


rabarberkaka

Varför en tisdag undrar kanske du ? Jo det har sin enkla förklaring. När vi planerade detta visste vi inte när det skulle serveras sopplunch på församlingshemmet, så för att inte kollidera med detta valde vi tisdagen som så lägligt kom dagen efter höstdagsjämningen.

Så går september mot sitt slut och under oktober kommer Linden bland annat att bjuda på följande:

  • 3 oktober Kanelbullens dag
  • 10 oktober Balansera Mera
  • 17 oktober Modevisning Seniorshopen.
Top