Bevara Bokbussen!

VITTSJÖ. Under två veckor har låntagare skrivet på en lista för bokbussens existens. Listan har funnits på Vittsjö Bibliotek och i bokbussen. 251 namnunderskrifter har den fått, som överlämnades till kommunalrådet Lars Johnsson under gårdagen.


Eva-Marie Gyllander och Lars Johnsson betraktar namnunderskrifterna.

Helst hade vi, Eva-Marie Gyllander och Kristina Blomberg, velat träffa kultur- och fritidsnämndens ordförande Winnie Aronsson, men det lät sig inte göras!

Nu kom i alla fall namnunderskrifterna att diarieföras inför sammanträdet idag, Det är tydligen inte lätt att få pengarna i kommunen att räcka till allt men vi tycker att barn/ungdomar, som ändå är vår framtid, och kulturen är värt att kämpa för.

PS. Tyvärr hjälpte det inte vad gräsrötterna önskade, men vi gjorde det vi kunde utifrån vår övertygelse. Fritidsgårdarna fick ju vara kvar och det var positivt. Risken var väl annars att ungdomarna drivit runt på "stan".


Bokbussen, snart ett minne blott...


Det är konstigt att det är så 'lätt' att spara pengar på det lilla extra, samtidigt kan man ju förundra sig hur den lilla kommunen Hässleholm behöver tre kommunalråd?! Men de arbetar säkert ideellt!  ;-)

Top