Härlig match mellan två topplag

GÖTEBORG. Det blev en härligt spännande match mellan Vittsjö och Göteborg på Valhalla konstgräsplan under söndagen. En match där hemmalaget Göteborg till slut vann med 2-1.

Alexandra Benediktsson kvitterade genom nick mot Göteborg

Matchen inleds som en jämn match mellan två mycket bollskickliga lag, tvåan o trean i årets damallsvenska serie. För båda lagen är det biljett till Champions League som hägrar där naturligtvis Göteborg har fördel av att spela på sin hemmaplan. I den 16 minuten rinner Rebecka Blomqvist helt oväntat igenom Vittsjös normalt så starka försvar och sätter bollen via vänstra stolproten i mål och hemmalaget tar ledningen med 1-0. Vittsjö jobbar sig efter hand in i matchen igen. I den 24 minuten kom så det som absolut inte fick hända, Filippa Curmark skjuter ett hårt distansskott mot vänstra delen av Vittsjömålet, -förbi en skymd Sabrina De Angelo och Göteborg har utökat sin ledning till 2-0. Vittsjö har nu fått en rejäl uppförsbacke och har problem med sitt passningsspel, säkert beroende på ett Göteborg som kan spela lite mer avslappnat genom sin ledning. Det blev en lång första halvlek på grund av flera bland annat skador för båda lagen.

Vittsjö öppnar andra halvlek med betydligt mer energi. I den 52 minuten har Ebba Hed ett skott som tyvärr tar i överliggaren. Vittsjö får frispark i den 60 minuten, denna tar Michelle de Jongh hand om men skottet tar återigen oturligt i målställningen. Vittsjö spelar just nu bra och har ordentlig press i matchen men Göteborg har ett bra försvarsspel. I den 85 minuten skjuter Michelle de Jongh ett hårt skott som klistras av Göteborgs målvakt. Efter hörna slagen av Ebba Hed i den 88 minuten nickar Alexandra Benediktsson välförtjänt in reduceringen till 2-1. Fyra minuters tilläggstid i matchen och Vittsjö kämpar enormt. Matchen slutar 2-1 till Göteborg som därmed övertar andraplatsen i den damallsvenska tabellen.

Nästa match för Vittsjö är ett derby mot Kristianstad. Matchen spelas den 13 oktober klockan 14 på Idrottsparken i Vittsjö.