Bjärnums SPF oktober månadsmöte

BJÄRNUM. Bjärnums SPF Seniorerna har haft oktobers månadsmöte i Bygdegården. Inleds med att ordförande Kerstin Göransson hälsade tandläkare Sorin Larsson, Linedansarna från PRO/SPF, samt 57 medlemmar välkomna! Presenterades två nya medlemmar.

 

Sorin Larsson (Ellinor Sundler hade fått förhinder) höll en halv timmes viktig information, om tandhälsan när vi blir äldre. Munhålan och tänderna förändras liksom kroppen för övrigt. Därför är det viktigt, att regelbundet bli undersökt av tandläkare och tandhygienist. För i tid upptäcka förändringar i munhålan. Finns hjälp och råd att få, för de flesta problem som kan uppstå. Muntorrhet genom att salivfunktionen avtar. Blottade tandhalsar, tandlossning m.m. 

Munhålan och övriga kroppen hör ihop. Munhygienen är oerhört viktig, kan annars orsaka t.ex hjärtbesvär.

Informerade också ingående om tandvårdsbidraget. Möjlighet att ställa frågor. Delades ut broschyrer och tandborstar. Sorin tackades för mycket bra information, av Kerstin Göransson.

Jörgen Magnusson valberedningen. Redogjorde för att det finns flera uppgifter, som måste göras för att en förening skall fungera. Är det någon uppgift du tänker på, som är lämpligt för dig. Eller du har förslag på någon. Gull-Britt Blixt och Eva Ahlkvist ingår också i valberedningen. Har du för avsikt att avgå från det uppdrag du har nu. Meddela detta snarast till valberedningen. Senast den 30 november.

Ingrid Magnusson uppmanade under mötets gång. Att vi skulle resa oss upp, göra några tåhävningar för att få igång cirkulationen. Bra! Bjuds på gott kaffe, vetebröd och kaka.

Ordförande informerar vidare. Samorganisationen den 14 oktober kl.09.30 på Träffpunkten. Lunchträff den 16 oktober på Tre Hammare kl.13. Leadermöte i Hantverkssalen den 24 oktober kl.18.00. Anmälan till Kerstin Göransson 0739 90 23 68. Senast den 21 oktober. Möte med Bygdegårdsstyrelsen planeras. Två tackkort från jubilarer lästes upp. Blir ingen matlagningskurs för herrarna i höst. Väntar till våren. Sekreterare Ingrid Magnusson läste upp minnesanteckningarna från förra månads mötet.
En folder delades ut SPF Seniorerna i Hässleholms kommun. Innehåller en lista över kontaktpersoner  till alla 11 SPF föreningarna.

Nu blir det linedance. 15 dansare, klädda i rutiga skjortor, jeans, boots och en del med cowboy hattar. Härlig musik och dansen sätter igång, under ledning av Ann-Sofie Nilsson.

När det gäller linedance finns det en stor uppsjö av olika danser. Vilket vi fick smakprov på en del under denna dansuppvisning. Ni är verkligen duktiga. Det blev en annorlunda, men mycket uppskattad underhållning. Blev du intresserad? Finns möjlighet. Det dansas linedance varje tisdag kl.9.30 under ledning av Ann-Sofie Nilsson. Kontaktperson Kerstin Göransson.

 

Ingrid Magnusson tackade Ann-Sofie Nilsson och överlämnade blommor.
Dragning på lotterierna.
Ordförande Kerstin Göransson tackade för trevliga eftermiddag. Avslutades med att vi sjöng – Nu går sista visan.

Nästa möte den 13 november. Underhållning- Min tid med Snoddas.

 

Top