Höstkul i Bjärnum

Skriv ut

BJÄRNUM. Den tredje söndagen i oktober så blir det aktiviteter för små och stora, det är Snapphanebygdens Sparbank som tillsammans med Bjärnums GoIF anordnar detta sen 20-30 år tebaka. Jag fick en pratstund med Christin Wallin som är en av bankens anställda och hon berättade om vad som händer här idag. Allt från Halloween temadag, spardag, kaffeservering, spökrunda i källaren, fototävling för barn/ungdom i mobil/instagram, korvgrillning och bingopromenad. 

Allt detta tillsammans med Bjärnums GoIF. Christin avslutar med att berätta att detta är ett sätt att lära barn spara, att banken syns, knyta kontakter, de vågar komma in i banken. Men en viktig punkt till att vi arbetar för att hålla bygden levandes.

Bingo rundan drar mycket folk och ett hyffsat väder därtill är ju ett bra dragplåster, tillika med nöjda bingofantaster på en promenad funkar lika bra för alla. Snabb koll innan vinsten hämtas. Många vinster fanns som vanligt.

Inne på banken så bjuds det på fika till alla, det bjuds på goda muffins med tema/glasyr, slinker ner galant till en god kopp kaffe samtidigt som man pratar om att det är kul när de händer något positivt i byn.

Ute på parkeringen är det stundom riktigt knökafullt med folk som vill köpa en tjock grillad korv med tillbehör. Det är Bjärnums GoIF som grillar med det är banken som sponsrar. Är ju ett bra koncept att man hjälps åt med arbetskraft eller pengar både till bingorundan men också till grillningen och allt annat här idag.

Många barn var målade vackert till dagens tema, här är det några som har gått spökrundan, men den tilltalade även vuxna nere i mörka källaren.

Många av bankens personal är naturligtvis involverade i dagens tema för utan dom bidde det inget, starkt gjort och visst är dom rysliga. Banken hade öppet för sina kunder och jag passade naturligtvis på o fick svar på min fråga, tack.

 

Dekorationen både inne och ute var helt rätt i tiden snyggt. De har verkligen visat att tillsamman kan man få till en rolig söndagsaktivitet. Uppåt en 200 personer var de Bjärnumsbor som kom till dennas sparbank/Halloweensdag, fantastiskt gjort av alla.