Så det kan bli!

Skriv ut

ÄNGELHOLM. En dag i förrförra veckan bestämde sig min livskamrat och jag att vi var värda en liten avkopplingsresa. 
Vart skulle vi då åka? Inte för långt bort och till ett ställe som vi inte utforskat så mycket! Efter lite dividerande bestämde vi oss för Ängelholm.

Utsikt från vårt rum.

Sagt och gjort, snabbt googlade vi på Bed and Breakfast där, och fastnade för en underbar vy över en utsikt rakt ut i Skälderviken. Nära till stranden, även om ingen av oss tänkt tanken på bad.

Stället hette Galleri Hyttstigen, och bara namnet lät ju lovande. Vi målar akvarell båda två, så färger och papper skulle vi ta med oss. Äta måste man, så det blev en koll på matställe i Ängelholm och vi fastnade på Hummerhuset. 

Nära havet är ju fisk och skaldjur ett måste, och dessutom gott! Planlagt och klart.Helgen innan vi skulle åka var det matmarknad på Hästveda musteri och eftersom min syster skulle stå och sälja där, ville vi gärna åka dit. Väl där, hade min systers väninna ståndet bredvid och vi kom att berätta om vår stundande ”lill-semester” till Ängelholm. Vi nämnde också att vi skulle äta på Hummerhuset!

Då sa min systers väninna - ”Det är min bror som äger det!” Vilken tillfällighet!

Fredagen kom och vi körde till Ängelholm och åt hummersoppa, ljuvligt delikat, och körde sedan mot Havsbaden och vårt B&B ställe.

Galleri Hyttstigen B&B

Ett underbart gammalt hus byggt 1920. Ägarinnan Elisabeth Grönvall berättade att det var hennes farfar som byggt huset och med hennes barnbarn blev det den femte generationen som bott där. Elisabeth var väl förtrogen med historien kring huset och dess invånare och berättade gärna. Hon undrade var vi ätit, och när vi sa Hummerhuset fick vi veta att det var hon och hennes dåvarande man som startat det. Efter flera år i Kanada återvände familjen till Sverige och importerade levande kanadensiska humrar. Vilken tillfällighet igen!

Hummerakvarell av Elisabeth Grönvall, med speglingar.

Strandlinjen

Snäcksamling

Akvarellmålning, strandpromenader och sightseeing följde efter en underbar frukost med ägg, gröt, hembakat varmt bröd och allehanda tillbehör, samt historier från vår akvarellmålande värdinna.

Upplyfta till kropp och själ återvände vi hem med många fina minnen och med hopp att få återkomma.