Röda korset samverkansråd Sösdala

Skriv ut

SÖSDALA. Samverkansrådet i röda korset s regi samlas fyra gånger per år de medverkande kom från Farstorp, Hästveda, Sösdala, Vittsjö, Hässleholm samt ett regionråd. Man turas om platsen och nu var det Sösdalas tur att stå för fiolerna, fikagott och lokal. Ett trevligt arrangemang att vi åker runt i vår närmsta kretsområde. Det är lika långt dit som hit, framför allt är det nyttigt att vidga sina vyer.

Alla de närvarande kretsar berättar vad de gjort sen sist men också vad som står på deras agenda framöver.

Vi är alla olika både till antal individer men också storleksmässiga arbetsinsatser. Men alla gör en god insats och många bäckar små blir ju i regel större. Vissa arrangemang görs lika över kommun och i hela landet som insamlingar, loppisarbete, volontärernas insatser.Olika insatser inom äldre besök och underhållning. Lottförsäljning, caféverksamhet för nyanlända listan kan ju bli hur lång som helst.

Vi i de olika kretsarna arbetar mot samma uppsatta mål: samla in medel för till de kriser som uppstår runt om i världen.

Hässleholms ordf Ulf Råvik berättade om hans insatser i kretsen, hans kollega Uno Nilsson gav oss information kring insatser vid kriser och katastrofer. Lou Björnberg redovisade för projektet ”På väg tillsammans”, men hon berättade också om Röda korsets riksstämma som är på gång.
Regionrådet Louise Edenklint berättade för oss om den kommande indelningen av Region Syd i kommunvisa kretsar som skall vara klart 2023

Men nu blir det lite paus för hjärnan, tid för fika som Sösdala kretsen står för idag som dagens värd Göran Hedin med fru har ordnat fram till oss alla, varsågoda. Ett väldukat bord för både ögon och mage så låt oss smaka, kaffe och the smakar alltid lika gott för gäster.

Lou fortsätter där hon slutade före fikat och berättar lite mera om framtidsplanerna, ambitionerna om strategisk inriktnings planeringen för Röda korsets framtida samgående att den sammanslagningen skall bli framgångsrik. Alla måste vilja gå ihop för att samgåendet ska bli bra. Finns många frågor och funderingar från kretsarna runtomkring detta, tål att lyftas fram i varje krets månadsmöte.

Nästa samverkansmöte blir i Hässleholm i november. Vi ses där.

Vi som var med på detta möte säger stort tack till de som gav oss information och ett lika stort tack till Göran och hans fru.