Enastående laginsats under hela året ger Vittsjö GIK medaljplacering i årets damallsvenska

VITTSJÖ. Vittsjö fastställde sin 3;e plats i året damallsvenska genom att övertygande hemma på Idrottsparken besegra Djurgården med 2-0. Detta med kraftfullt stöd från en stor och engagerad publik!

SVT fanns på plats i Vittsjö

Thomas Mårtensson såg fundersam ut inför matchen......

Ett hedervärt pris, domarnas pris för 2019, delades välförtjänt ut till Vittsjös lagkapten Johanna Andersson.

Redan från matchstart syntes att Vittsjötjejerna bestämt att de skulle vinna matchen. Trots svårigheter för båda lagen i form av en vattensjuk och mycket hal plan var det Vittsjö som dominerade under hela 90 minuter. Duggregnet föll över bygden under matchen men trots detta tråkiga väder hade 651 personer tagit sig till Arenan.

Första halvlek gick helt i Vittsjös tecken. Kvarten in i matchen hade Sandra Adolfsson ett skott om strök strax utanför Djurgårdsmålet. Fyra minuter senare var det Clara Marktedt som som sköt just utanför samma mål. Vittsjö fortsatte sin massiva press och skapade bland annat två hörnor och många skott mot o strax utanför motståndarmålet. Under halvleken hade Djurgården bara ett enda skott mot mål De´Angelo i Vittsjömålet men dessvärre fixade gästerna även genom Alexandra Lindberg ett gult kort för sitt Djurgården. Matchens enda gula kort.

Efter tre minuters tilläggstid blåste domare Sara Persson för halvtidsvila.

Ungefär sex minuter in i andra halvlek sköt ”Lisa” Elisabeth Klinga ett superfint inlägg som Clara Markstedt via nick placerade i Djurgårdenmålet.

1-0 genom Clara Marktedt

Äntligen blev matchen rättvis, det dominerade laget från start har varit Vittsjö. Nu är det helt rättvist 1-0 till hemmalaget.

Vittsjö fortsätter att dominera på spelplan. Djurgården försöker, men går hela tiden bet i Vittsjös erkänt starka försvar, med Sandra Adolfsson och Alexandra Benediktsson som dirigenterna. Djurgården kom helt enkelt inte igenom denna massiva mur, där alla i laget styrda av de nämnda ställde upp.

2-0 genom Clara Markstedt trots "extramålvakt"....

I den 71 minuten punkterar, återigen samma spelare, Clara Markstedt matchen genom att göra 2-0 till Vittsjö.

Via högtalarna informeras att andra spelresultat gör att Djurgården trots nu förmodad förlust mot Vittsjö, är kvar i damallsvenskan även 2020. Detta meddelande påverkade säkert matchens slutskede o dämpade ivern hos gästerna.

Djurgårdens tränare upplevde känslan efter matchen som aningen tom. Vi visste naturligtvis före matchen att Vittsjö är ett bra lag och dessutom mycket svårslagna inte minst på hemmaplan. Vi fick helt enkelt inte ordning på vårt spel, det är inte alls bra. Det är bara att gratulera Vittsjö till en enorm säsong!

Thomas Mårtensson menade att spelarna inordnar sig extremt bra i positionsspelet. Bara 13 insläppta mål på hela året, är bäst i Sverige i år. Visar på att kontinuiteten från förra året har gett utslag, menar Thomas. Planen idag tillåter inte något skönspel från något av lagen, mer en balansakt. Vi har bra tryck o mer djup i planen, viket var målsättningen. Vi är tunga att möta. Thomas riktar en speciell eloge till supportrar/ publik som under året burit fram laget inte minst vid de svåra matcherna. I år är vi ”topp tre” ett riktigt bra jobb, -från alla, avslutar en glad Thomas Mårtensson.

Nu får vi vänta ända tills våren 2020 på nästa fotbollsunderhållning av högsta klass på Vittsjö Idrottspark!

Självklart kommer vi att informera bland annat om uppbyggnaden av det kommande laget 2020!