Bjärnums framtid kanske på spel? Dina förslag till förbättringar behövs den 5:e november på Tre Hammare

Skriv ut

BJÄRNUM. Inom ramen för projekt Leader har Hässleholms kommun startat en förbättringsplan.

Första mötet genomfördes i förra veckan och leddes av representanter från kommunen. Tommy Nilsson och Marlene Hassel gav ”spelreglerna” och nu är det upp till boende i Bjärnum att bidra med förslag till förbättringar.

Torsten Enarsson, som är Bjärnums-bo och sammanhållande för projektet hoppas att det vid mötet nu på tisdag den 5:e november klockan 18 kommer riktigt många till Hantverkssalen vid Tre Hammare. Inte minst ungdomar vars framtid i orten kan påverkas vid mötet.

Syftet med mötet på tisdag är naturligtvis att fortsätta vaska fram förbättringar som önskas för att få Bjärnum att bli en attraktiv ort att bo eller inte minst bosätta sig i. Dessutom skall man under mötet dela in redan lämnade förslag i tre grupper. De som kan bli 1/-”Leader-projekt, 2/-de som vilar på ”kommun och övriga fastighetsägare” samt 3/-de som läggs under rubriken ”på längre sikt”.

Den 1 mars är tanken från kommunen att denna förstudie skall vara klar och därefter skall man först börja ta tag i de omedelbara åtgärderna.

Bjärnum som ligger utmed Markarydsbanan har naturligtvis de yttre förutsättningar till sin fördel. Men, som uttrycktes vid mötet förra veckan, det finns en stor potential för förbättring. Bjärnum måste snyggas upp på flera platser för att bli attraktivt att bosätta sig i. Detta hoppas man nu genom projektet kunna råda bot på.

Här finns några bifogade dokument:
Nuvarande åtgärdsförslag för Bjärnum.
Platsvandringsformulär.
Mall för ”byautveckling”