Minnet efter Harold riskerar förblekna

EMMALJUNGA. Endast ett ärende var aktuellt då Emmaljunga byalag hade sin månadsträff. Detta ärende var att behålla minnet av orienteringslegenden Harold Persson (-n). Många fotografier och tidningsklipp visades från bortgångne Harolds eftelämnade samlingar.


Harold som aktiv reporter.

Intresset var stort att se på bilder, om det möjligen fanns någon bekant på foton! Flera artiklar från Harolds aktiva tid som orienterare och reporter rönte också intresse. Enigheten var påfallande att något måste ske för att behålla minnet efter Harold.
Några deltagare från Emmaljunga byalag som ventilerade orienteringslegenden Harold!

Harold var känd i orienteringskretsen i många länder, främst i Europa men även utanför Europas gränser. Sen blev det inte något resultat! Ingen hade tid, kunde inte ens ge sig tid att engagera sig. Ingen kände till Harolds uppväxt. Olika förslag framkom men det var tydligen brist av tid fast intresset fanns ingrott i bakhuvudet.

Förhoppningsvis kan det finnas någon som känner ansvaret att behålla minnet av Harold i Emmaljunga. Stor mängd material är tillgängligt för den som intresserar sig.

Top