Strömlöst i Verum då kaffe skulle bryggas

Skriv ut

VERUM.. Utökat parkeringsutrymme fick användas vid årets hemvändardag i Verum. Byn har under många år varit en utvandrarbygd då folk flyttat från idealiska byn till något större. Vid denna helg var det en stor del som återvände till sin hembygds församling. Närheten till fika i församlingshemmet var säkert bidragande.


Majken Svensson, Osby med anknytning till Magnarp smyckar anhörigs gravplats.

Anhörigas gravplatsen smyckades och helt plötsligt kunde gamla bekanta träffas som var ute i samma ärende. Som bekant är det alltid kyligt på kyrkogårdar, så ock i Verum. Efter förrättat värv ställdes gången till församlingshemmet. Där välkomnades var och en med handtryckning från värdinnorna.


Anna Maria Linden åkte från Vittsjö till Verum för att smycka anhörigs gravplats.

I församlingshemmet var det kaotiskt då hela fastigheten drabbades av strömavbrott då det var dags att koppla in kaffebryggarna. Två elektriker snabbinkallades och efter en stund av ovisshet började kaffebryggarna gurgla sig. Då de första besökarna anlände fanns den ädla drycken färdig. Värdinnorna kan sin uppgift och skötte service på perfekt sätt, Tidigare hade ordnat med så att alla kakorna var hembakade. En av dessa var 92 åriga Britta som gräddat en sort av läckerheterna.

Besökarna till kyrkkaffet kom och gick. Tur var det att en viss omsättning skedde annars hade det blivit tämligen trångt om alla 133 kaffegästerna kom samtidigt