Årlig utflykt för de äldre Röda korsmedlemmarna

I en vacker miljö vid en sjö/å ligger den plats där vårt utflyktsmål för de äldre rödakors medlemmarna finns, nämligen Gräddhyllan strax utanför Råstorp. I snart tio år har rödakorskretsen Vittsjö och dess frivilliga anordnat en utflykt för de äldre och i år är det inget undantag. Marianne Larsson som har vanan inne med bokning och transport fixade utflykten detta året också.

Taxibussarna som är lediga från skolbarnen vecka 44 hämtar upp vid Skansenhemmet, taxiförarna har vanan inne och fixar in samtliga säkert. Resan till gräddhyllan är lagom kort, några äldre har anhöriga/personal med sig på färden och bättre kan de ju inte bli.

Efter en kort tur i en kortare radda av hemmabilar så blir vi väl mottagna av personal men först ute i hallen så möts vi av en härlig, skön bild som kan tolkas på flera sätt. Tillsammans, kaffedrickning och mycket prat blir det oftast här på gräddhyllan. Men visst är tavlan vacker och värd att titta på.

I en varmt välkomnande brasa tänd för oss gäster det är ju bara så härligt, värme och det sprakande ljuden från värmekällan höjer myseffekten några snäpp till. Passar ju bra just idag när vinden är isande kall.

Gott kaffe med en underbar himmabakad bulle som föll de äldre i smaken, härligt att se att det smakade så bra. Även bakelsen slabang som dukades upp där, var och en fick själv servera sig en lagom bit. En helt fantastisk god sådan, mjuk chokladstomme med tunt lager av marsipan innanför med grädde och banan i mitten. Jättegod var denna fika. Förr visst smakar det bättre i sällskap med andra, där de små vardagliga tingen ventileras med sin bordsgranne. Alla nöjda och belåtna så nu startar vi åter bil/bussturen mot Skansenhemmet i Vittsjö.

Top