Alla helgons dag – Minnes-gudtjänster i Vittsjö och Verum kyrkor

VITTSJÖ, VERUM. Efter det att klockringningen kallat oss samman till denna minnesgudtjänst inledde kyrkokören, under ledning av Mats Lunnnergård, med att sjunga ”Långt bortom rymda vida”, därefter sjöngs unisont psalmen ”Blott en dag”.

Det var Stefan Dahlström som höll i högmässan och efter växelläsning ur Psaltaren hölls minnesstund med ljuständning, 31 ljus i Vittsjö och 5 ljus i Verum. Vid båda tillfällena tändes ett ljus för alla våra nära och kära som inte längre finns med oss här på jorden.

Ljuständning i Verum kyrka

Ljuständning i Vittsjö kyrka

Därefter sjöng kören ”Jag är främling” och efter textläsning och trosbekännelsen sjöngs psalmen ”I himmlen, i himmlen” och kören sjöng ”Den store vide flok” innan Stefan höll sin predikan.I predikan talade Stefan om att det finns ett hopp om himlen, att vi en gång åter ska få möta dom som gått före oss till evigheten land. Ge gärna tid till reflektion över detta men glöm inte att ta hand om det viktigaste i livet, nämligen dig själv. Vad är meningen med mitt liv? Vilken väg ska jag gå? Och när du har hittat in till ditt allra innersta, håll fast vid det, för du är du och ingen annan. För om inte du gör detta för dig själv – vem ska då göra det?

Kvällens solist var Terese Lunnergård som sjöng ”I din himmel” med kören som bakgrund.
Gemensamt sjöngs psalmen ”De ska gå till den heliga staden” och kören avslutade med att sjunga ”Då ska glädjen bryta fram”.

Vid utgång ur kyrkan sjöngs psalmen ”Oh hur saligt att få vandra” och högmässan avslutades utanför kyrkan med att hela församlingen tillsammans sjöng ”Härlig är jorden”.

Top