Minnesgudstjänst i Norra Åkarps kyrka

Skriv ut

BJÄRNUM. Många var det som hade tagit tillfället i akt att komma till kyrkan för att hedra sina nära och kära. En känsla av gemenskap och kärlek mötte besökarna denna kväll, då de steg in i kyrkan. Kyrkbänkarna fylldes med skratt, minnen, tårar och kramar.

Gudstjänsten inleddes av att kyrkklockorna klämtade, därefter läste kyrkoherde Mats Svensson en dikt, sedan sjöngs psalm 172-De skall gå till den heliga staden.

På altarringen hade 40 st ljus ställts och som tändes av kyrkvaktmästaren, medan Mats läste upp namn och ålder på de som avlidit sedan förra Alla helgons dag.

Altarringen

Carina Arvidson ur Kyrkokören sjöng solo – Till Minne och därefter stämde hela kyrkokören upp i - Min plats på jorden.

Kyrkokören

Kyrkvärdarna läste dagens texter och sedan läste kyrkoherde Mats dagens evangelium. Dagens predikan höll Mats från predikstolen och det var bra för då såg man honom bättre. Kören sjöng – När löven faller.

Predikstolen

Under gudstjänsten sjöng kyrkokören flera fina musikstycken och det är många duktiga sångare, det är ljuv musik för öronen att sitta och lyssna på deras framförande och de leds av kyrkomusiker Birgitta Hängsel. Den som ville kunde köpa ett ljus och sätta i ljusringen och den blev nästan full.

Den vackra Ljusringen

Gudstjänsten avslutades av att kören sjöng – Håll mitt hjärta och Rör vid min själ. Därefter gav sig besökarna hemåt i regnet.

Norra Åkarps Kyrka