Novembermöte för Vittsjö PRO

VITTSJÖ. Årets mest gråa månad är ju här och i år är det inget undantag, novembermånad grå, trist och bara en lång väntan på snart så. Men idag fredag eftermiddag så har PRO pensionärerna i Vittsjö sitt månadsmöte, plats församlingshemmet som vanligt. Här inne är det varmt i alla fall, ljust o visst hjälper det till att ljusen är tända på varje bord det är så vackert dukat.

Vi pensionärerna är ju kända för att komma i tid så visst stämmer det också, varför det är så har inte jag hört, finns kanske flera svar. Finns ju alltid nåt intressant att prata om. Ordförande Sivard Strand hälsade alla hjärtligt välkomna och speciellt till en ny medlem, välkommen. Lika trevligt varje gång medlemsantalet ökar och som han sa vi måste ta hand om varandra och hjälpas åt.

Protokollet/dagordningen gick igenom med jämn takt: nytt från PRO Skåne, ABF, KPR, men också budgeten kom upp. IT killen ” Lars Klinthäll” som är en av dom som håller i IT kurserna sa att de kommer igång igen nästa år med ny kurs och nya krafttag. Vidare så berättade han att data träff för de som behöver hjälp är jämna veckor på ”Träffpunkt Linden” tisdagar kl 13-15.

O men nu är det fika: mä goa smörmadar och doftande gott kaffe med kokoschokladkaka till.

Dagens underhållning står Vera och Erling Thelander från Bjärnum. De visade oss bilder från deras resa upp till Lofoten tur och retur som gjordes per husbil. Vackra bilder med underbara motiv på de olika platser där paus togs under resans gång, många mil blev det, cirka 550. Naturbilder, havsmotiv och bergart färg nyanser skiftar rejält. Många bilder visade kyrkor både inne och utomhus, olika motiv med olika djurarter små sjöfåglar eller stora som valrossar det är bara att välja. En härlig resrutt med en berättare som togs oss lyssnare med på deras resa, magiska naturbilder som bara är wow. Stort tack till Vera och Erling Telander en varm applåd och en blomsterkvast som tack för en trevlig bildresa upp till Lofoten.

Visst är det många olika saker som skall pratas om och även ge information till pensionärerna som kan vara av intresse för dom som till exempel budget, medlemsavgift, avsägningar till valberedningen, PRO-almanacka, anmälning till julfest, inlämning av julgåvor till julfesten, men även eventuella (undanbedning ) av uppvaktning vid födelsedagen, influensavaccin, och mm. Efter avtackning av paret Thelander avslutades dagen med nationalsången.

Det voro på sin plats att det tekniska skall fungera, både hörslinga men också bildprojektorn, inställning av denna.

Ses på julfesten den 13 december välkomna med er anmälan så ses vi där.

Top