Jul på Tivoli i Köpenhamn.

KÖPENHAMN. Regnet vräkte ner i lördags när vi åkte med ett trevligt gäng till Danmark för att besöka Tivoli. Det var tur att vi fick frukost och varmt kaffe på bussen.


Trevligt gäng

De första timmarna fick vi försöka sitta på olika serveringar för att hålla oss torra, men så mot kvällen höll regnet uppe och då kunde man gå runt och försöka ta kort på allt fint man såg. Och vart man vände sig så var det fullt av lampor, julkulor, granar, tomtar och en massa fina arrangemang av julklappar och allt man bara kan tänka sig om julen. Nästan som en saga, kändes det, när man gick där inne och fast det regnade var det fullt med snö, som låg som ett tjockt lager överallt.


JulGranen


Entrégång


Juldekorationer


Snögubben


Grandekoration

När jag frågade hur de hade fått dit all snön, så var det en som berättade, att bara snön som fanns överallt som ett tjockt lager,tog det 2 veckor att spruta dit med en snökanon, och som tur var, så slapp de att skrapa bort all snö, utan det skulle försvinna av sig själv.

Många av lamporna som nu var tända, finns även andra tider på året men en del är inte igång så då syns de oftast inte. Men vilket jobb de har lagt ner för att få det till att lysa överallt.


Ljusträdet


Guldträdet


Karusellerna


Silvergranen


Tornhuset


Över sjön

Ett av de vackraste husen, som nog var det mest fotograferade i hela parken var nog ”Slottet” som alla sa, men som jag fick lära mig att det hette Hotell Nimb. En mycket imponerande byggnad och otroligt vacker.


Hotell Nimb

Framåt kvällen började det att regna igen, men då var vi redan på väg hem i en varm och skön buss. Stort tack för en mycket trevlig dag.

Top