Slutläst för i år på PRO läsecirkel

VITTSJÖ. I höst har många cirklar varit i gång under PRO s flagga, bland annat sittgympa och läsecirkel.

Varje måndags eftermiddag har vi träffats sammanlagt tio gånger tillsammans med ledarna som håller i de olika kurserna. I sittgymnastiken är det Inga-Maj Ottosson, hon har varit aktiv i många år just inom gymnastik och rörelse. Nu lämnar hon över stafettpinnen till Sonja Petäjä som kan det här med friskt åldrande och hur viktigt det är.

Sittgympan startar upp igen efter alla helgerna sista måndagen i januari 2020 på samma plats "Träffpunkt Linden" men med tidigare lagt gympa-tid med start klockan 1230. Alla är hjärtligt välkomna, nya som vill prova på men också de som varit med tidigare.

Bokcikeln är också slutläst har hållit på under tio veckor, där vi har läst en bok skriven av Fritjof Nilsson Piraten som fick namnet Okänt-Osett-Omtyckt med innehåll om korta berättelser, noveller och annan läsning som Fritjof Nilsson Piratens sällskap sammanställt och utgivit för några år sen.
Några av novellerna har varit utgivna på tidigt 1920 talet och ända fram till 70 talets tidningar. Många härliga intressanta läse- stunder har det varit, många kluriga ord och ibland svårläst med jättelånga meningar. Ibland har vi stannat upp i läsningen och spekulerat fritt vad egentligen vad dom orden betydde. Men nu är boken färdigläst och de två läsecirkels-grupperna kan lägga boken åt sidan. 

Dags att tänka framåt vad vill vi läsa om nästa gång till våren, (funderat lite på Svenska slott och herresäten).
Vi i bokcirkeln börjar också den sista måndagen i januari 2020 på Träffpunkt Linden. Gunilla Bengtsson som är en av dom som varit med på läsningen överlämnade en blomma till oss ledare (Kurt och Inga) från samtliga deltagare och en till Britt-Marie Delfin för hennes medverkan med härliga vitsar som fick oss att skratt så gott. Tack för i år och välkomna på det nya året, vi ses.

Top