Mmm, redan några dagar in i december

VITTSJÖ. Det är dags att plocka fram lite av pyntet som hör denna månad till, ljusstakar i många olika modeller huvudsaken är ju att de fungerar. Samtliga funkade när de stoppades in i skåpen men nu oftast är det något ljus som har gjort sitt, helt otroligt men så e de.

Nu för tiden vill vi gärna ha upplyst även utomhus med vackra ståtliga granar med ljusslinga i eller med flera och kanske med en stjärna i topp, I det (kommunal ägda Hässlehem) har de nog en lite annorlunda syn på de hela. Men den här lilla granen på ett så stort område kunde de kanske tänkt till, lite till, många hyresgäster håller med. Men med ljus runt om och kanske med en fin topp så javisst de får väl gå. De e ju bättre än inget.

Förr visst är det härligt när man ser dessa väl pyntade ljusbringande motiv, som i detta fall är en ekorre den syns verkligen lång väg. Den ger ett välkomnande mottagande för alla som har vägarna förbi eller som kommer inom.

På en annan plats närmare bestämt i den lilla byn som heter Traryd, står den här härliga snögubben och lyser med sin orangeröda näsa, inlindad med röd halsduk och en svart hatt beströdda med ljusslingor, vacker. Måste bara stanna till och ta en bild samtidigt som man pausar i trafiken, jag blandar nytta med nöje.

Intill på gräsmattan finns även en fin och ståtlig gran som sträcker sig några meter över oss. En magisk syn som för mina tankar till nån annanstans där det finns 3-ljus i grupp gjord i metallrör. Mysiga ideér som blir till nåt visst som lyser upp den här mörka tid som vi lever i. Glädje för många i vår stressade värld, så stanna till och njut.

 

Top