Julmöte hos SPF i Verum

VERUM. Sista sammankomsten för SPF pensionärerna i Verum för i år, samling i församlingshemmet som finns nästan mitt i byn och passar bra.

Granklädd stol mötte besökarna

En härligt välkomnande  syn mötte oss alla, för ute vid trappen så stod en vackert och mysig liten stolsdekoration med ljus tänt som hälsade oss alla välkomna in för en stunds gemenskap.Häftig juldekorations ideér som bara är wow, snyggt.

Alltid lika roligt för de som arbetar bakom kulisserna att så många som drygt 45 pensionärer kommer till möten varje gång. Många är de skänkta gåvor som lämnas över till den obligatoriska lottdragningen som kommer senare under eftermiddagen. Tas emot av tacksamma lotteriansvariga som tackar för den insatsen och som kommer åter till pensionärerna som vinst.

När glada och pratiga människor träffas så höjs ju sorlet till taket minst, men nu börjar det hela.

Ordförande Håkan Håkansson slår ordförandeklubban i bordet och hälsar alla hjärtligt välkomna. Det vanliga mötesprotokollet gås igenom och läses upp, inget att protestera mot allt är i sin ordning. Lite ny information ges, som handlar om bowling start den 22 januari, info från bogruppen, inga nya skrivelser har inkommit, Kjell-Uno Ögren har fixat reflexer och han hoppas att alla skall använda dessa de gör mest nytta då, skänkta av Länsförsäkringar och några få av kommunen. De äldre tackade via Lars Johnsson för de julblommor som föreningen gett de äldre.

Slut på mötespunkterna och nu lämnar Håkan över ordet till Curt Nilsson och låter Verums egen lilla kör ta tonerna i flera av de kända julmelodierna och han själv bakom pianot. Men först några sånger från allsångshäftet där alla har möjlighet att sjunga med. Kören sjunger juletid "välkommen hit, sjung en julsång med oss, julen är här" varm applåd för en skön sjungande kör framträdande tack.

Kökskvartett o julegröt

Efter musikens avklingande toner är det nu dags för julegröt med saftsås, vilken tur att dessa damer finns för annars blir det ingen julegröt idag, skinksmörgås, lussebullar, kaffe och pepparkaka. Glada damer med glitter i håret förgyller dom oss alla denna eftermiddag med värme och med skratt. Mm va god den ris a´la gröten var, de flesta går en runda till. Samtidigt så pratas det runt om vid borden om tid som flytt men även om förväntningarna som finns lite varstans både hos små men också hos vuxna.

Vid mitt bord så snackade det om tidigt 40-50 tal när det var riktigt kallt och när snön låg länge kvar, så åktes det efter häst med släde en lång runda via de andra små byarna. Många bönder som själva hade barn och hade möjlighet skjutsade skolbarnen då med släde. Riktigt roligt att lyssna på, tyckte ja. Men nu blir det lite musik till så vi tar fram allsångshäften igen.

Dragning av lotterna sätts igång och många vinster byter ägare och Inga-Maj o Agneta tackar alla för deras generösa gåvor, Inga-Maj avslutar med att önska alla en riktig god jul o ett gott nytt år så ses vi igen i januari månad, just här i församlingshemmet.

Kjell-Uno Ögren läser som vanlig "Tomten" av Viktor Rydberg och får oss alla att sitta tysta och lyssna i väntan på lucian. Lucia Thyra med lill lucia Hanna och tärna Alice kommer sakta in i rummet sjunger lucia sången. En lite kort följe med de som är med här idag sjunger som en hel kör och de framförde ett antal sånger som hör till luciafirandet, det gjordes bra. Tack för de fina sångerna.

Detta julfirande med lucia och annat lite trevlig avslutades som vanligt med nationalsången. Tack för idag och välkommen igen nästa år 2020 i januari.

 

Top