Glada nyheter på tränarfronten, Thomas o Stefan stannar kvar!

VITTSJÖ. Vi vill med glädje meddela att årets tränare 2019, Thomas Mårtensson och Stefan Ekstrand, fortsätter i klubben över nästa säsong. Duon som gjorde succé under förra säsongen med sitt fantastiska ledarskap och ödmjuka framtoning har valt att skriva kontrakt för ännu en säsong. 

En succésäsong som kröntes med en tredjeplats, inte långt efter andraplatsen och en biljett till Champions League, och pris som Årets tränare på Fotbollsgalan. 


Thomas Mårtensson är ett namn som är synonymt med Vittsjö GIK Hässleholms resa i fotbollens finrum. Han har en stor bidragande del i alla framgångar som klubben och laget har haft. Han bjuder även på sig själv på olika sätt då han föreläser i olika sammanhang om sig själv, sitt ledarskap och Vittsjö GIK. Om fortsättningen i Vittsjö säger Thomas:  
- ”Är glad att få jobba vidare med Stefan. Han är otroligt bra och en fantastisk människa. Nästa år blir mitt 10:e och det är många fina år med fantastiska spelare och ledare. Härligt att supportrar och sponsorer växer de bidrar till den goda miljön som finns i Vittsjö”. 


Stefan Ekstrand kom till föreningen inför säsongen 2019 och har en lång erfarenhet inom fotbollen. Han arbetar även som instruktör på fotbollsgymnasiet i Sölvesborg vid sidan av fotbollstränarjobbet.
-”Jag har trivts väldigt bra i Vittsjö under året med förening, ledare och spelare. Vi ser potential i spelare och i laget. Det är därför med stor iver jag ser fram emot träningsstart den 13 januari. Där ska vi alla arbeta stenhårt för att utveckla vårt spel ytterligare 2020.”

Vi är otroligt glada att vi kan fortsätta med de tränare som tog oss till toppstriden under förra säsongen. Att få kontinuitet i ledarstaben är viktigt för oss i vårt fortsatta arbete mot framgång i OBOS Damallsvenskan, säger Erika Nilsson, sportchef.

Klart är att Summer Green, Leandra Smeda och Amanda Perez lämnar klubben. Just nu är tretton spelare kontrakterade inför säsongen 2020, - om C J Bott är klar.
Nu hoppas vi att kontrakt med Alexandra Benediktsson och Kajsa Lind också snart skall vara klart.
Förutsättningar finns med andra ord att laget består av 17 kanske 18 spelare inför träningsstarten den 13 januari. Detta skapar naturligtvis fina förutsättningar för tidigt lagbygge/ fortsatt utveckling av laget.

 

Top