Ett arbetsplatsbesök

MARKARYD. När jag på 1990-talet flyttade till Markaryd dök ganska omgående frågan upp om var bilprovningen fanns. Den visade sig finnas uppe på Ulvarydsområdet, dit den flyttades 1986 från Hässleholmsvägen. Vid mitt besök på tisdagen var den förste jag träffade Anders, som jobbat där i 20 år och tillsammans med tidigare anställning i företaget inalles 32 år.

Anders och Klas-Göran

Anders höll på att besiktiga Klas-Görans bil. Han kom från Örkelljunga och som mer än gärna åkte de tre milen för att träffa de trevliga killarna på bilprovningen. Klas-Göran hade förresten ett skotthål i vänster dörr, ett minne från älgjakten!

Skotthålet i bildörren

Jag träffade också Jonas som jobbat där i 25 år, som jag för övrigt kände igen från min tid som lantbrevbärare i Strömsnäsbruk.

Jonas

Jonas blivande svärföräldrar födde upp kalkoner, som var de största jag sett. De behövde delas i fyra delar för att få plats i ugnen, sades det!
När jag till slut frågade Anders varför glädjen var så stor både bland kunder och personal på bilprovningen påstod han att det var deras jargong som rådde. Det ena påverkade det andra.

Nästa bil till undersökning

 

Top