VERUM. Det officiella meddelandet att Stefan Dahlström numera är kyrkoherde i Vittsjö- Verum pastorat kungjordes i Verum kyrka i söndags. Det var biskop Johan Tyrbergs beslut som lästes upp av biskopens närmaste man kyrkoherde Mats Nylander.

Tre tjänstgörande präster: Stefan Dahlström, Sara Eriksson och Mats Nylander.

Kontraktsprost Sara Eriksson var konferencier och ledare för högmässan i den fullsatta helgedomen i vita kyrkan på backen.

Högtiden inledde med procession av kyrkokören, kyrkvärdar och personal från de båda församlingarna. Sara Eriksson framhöll i sitt tal åliggande med uppdraget som kyrkoherde med att inspirera hela pastoratet till aktiv medverkan i församlingarna. Hon framhöll att Stefan nu kände de båda församlingarna ganska väl efter flera års prövotid som komminister. Det ligger många utmaningar framför men Sara lovade hjälpa till om det skulle blåsa starka vindar.

Kyrkokören som sjöng i den gamla helgedomen.

Vid koret överlämnade Ingvar Larsson blomster som välkomnade. I predikan höll sig den nye kyrkoherden till en av dagens texter om flödande vatten från livets källa. Med en flaska källvatten for korken ur flaskan med ljudlig krevad! Den ekumeniska samverkan i församlingarna får gemensamt vatten från Livets källa. Förutsättningarna är att finna källan och ta vara på den livgivande drycken. Som försenat nyårslöfte lovade Stefan att kämpa för de goda gärningarna. Kyrkokören medverkade med flera sånger och deras framträdande avslutade med Härlig är jorden. Efter nattvardsgång avslutades högtiden i helgedomen med procession.

Halva långbordet med präster.

Den andra långbordshalvan med präster.

Eva och Sven Andreasson hade dukat bygdegårdens festsal till nära 100 deltagare med mat från Furuliden. Där presenterade Ingvar Larsson prästerligt besatta honnörsbordet. Efter måltiden var det tillfälle drygt tiotal gäster att rikta välkomnande ord till nyetablerade kyrkoherden. Han välkomnades till den historiska bygden med Göingemål med humor och allvar. Det blev blomster, presentkort, och gåvor.

 

En av talarna som välkomnade Stefan var Algot Westmark.

Dagens måltavla var Stefan Dahlström.

Efter kaffe med kaka avslutades den trevliga sammankomsten i den gamla JUF gården, numera Bygdegården i Verum.