Teaterföreningen Vittsjö/ Bjärnum firar 50 år 2020

Skriv ut

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Den här lilla blänkaren är till inför Vittsjö/Bjärnums teaterförenings 50 års jubileums firande den 22 februari, ett väl så spännande år som ligger framför en och väntar.

Del av teaterföreningens styrelse

Nu i början av februari och framåt så visar teaterföreningen ett antal affischer här på biblioteket i Vittsjö och i Bjärnum, Den före detta ordföranden Ulla Carlström kan ge svar på det mesta som besökarna har frågor om så passa på tillfället. Många av de sparade affischerna genom åren finns även på påseende i bankens skyltfönster i Bjärnum och i fönstret Röda korset seconhand butik i Vittsjö, men också upphängda här på biblioteket i byn.

Dessa eldsjälar som arbetar troget i det tysta bakom kulisserna är helt fantastiska, mycket arbete för att allt skall fungera så bra som möjligt. Anita Tidblad är verksam som ordförande i teaterföreningen idag, hon är verkligen en eldsjäl i det allra första rummet, det anser många runtomkring henne. Men hon påpekar meddetsamma att -styrelsen samarbetar bra och att någon från valberedningen är alltid med på deras möte. De anser hon är en viktig del för att allt skall fungera bra inom styrelsen, fortsätter med att informera om allt vad som kommer att hända under detta jubileums år.

Anita berättar om festen som är inplanerad och som blir av den 22/2 klockan 16 på Medborgarhuset och med underhållning av lokala förmågor, hon fortsätter att berätta om de arrangerade bussresor som görs varje år. Den första resan i år kommer att bli till Malmös opera hus där de skall lyssna på "Orfeus i underjorden” med kända aktörer som Loa Falkman, Rickard Söderberg och Marianne Mörk. En väl så känd trio men med många flera aktörer som är involverade så nog blir den föreställningen av hög klass alltid.

Anita fortsätter med att berätta om att medlemsantalet har ökat de sista åren och i dag är vi 106 betalande teaterintresserade personer i Vittsjö. Hon återkommer också till en väsentlig del och hon vill framhäva att alla i styrelsen de gör ett magiskt arbete.

.....affischer inför 50års jubileet 

Ulla Carlström minns många föreställningar genom åren och kan berätta små historier om resande teaterfolket som har varit här i Vittsjö. Riktig roligt att lyssna på när hon berättar om de många teatersällskap som har spelat här, -deras divalater om både det ena och det andra, små som lite större. Men hon berättar även om arbetet som emellan var riktigt tungt med alla ”lamptekniska” grejor mm som skulle vara till föreställningarna för att alla skulle vara nöjda. Vilken tur att tekniken går framåt med mindre och lättare belysning som får plats i hissen och allt annat som skall till för att en föreställning blir av. Men det har varit en spännande resa säger Ulla. Och jag tror henne.

Affisch Eva Skantze.

Under alla år så har teaterföreningen haft fokus på barn och familje föreställningar det brukar bli cirka 7-8 föreställningar/ år. Affischen som visas här handlar om "Hönan och vetekornet”. Föreställningen som är gratis för alla och det bjuds på saft o bullar före och efter och så blir det fiskedamm. Eva Skantze sponsrar sin föreställning med anledning av vårt 50 jubileum.

Till sist så inflikar Anita med att säga: Till varje föreställning som Vittsjö teaterförening anordnar så skänker föreningen 2 fribiljetter till företag eller annan föreningsverksamhet. Fortsätter med att påminna oss alla att boka plats till den stora jubileums festen som går av stapeln den 22 februari klockan 16 plats Medborgarhuset Vittsjö, boka senast den 15 februari.

O glöm inte den stundande vårresan ner till Malmö som blir i maj, gå in på vår hemsida där finns det mesta som kan vara bra att veta.

För visst är det spännande att det finns två teaterföreningar inom Hässleholms kommun och Vittsjö är den ena och att Vittsjö samtidigt är en del av riksteatern.
Så alla som är intresserade av teater är hjärtligt välkomna till vår förening.
Alla tankar om det hela är ju som någon sa, -lite verklighetsflykt med god o skön underhållning förgyller många människors vardag och de vill vi gärna förmedla till flera.