Skriv ut

VERUM. Ja så har ett år gått och det är tid med årsmöte lite varstans runt omkring i byarna, idag är det SPF s pensionärerna i Verum som har kallat samman för en träff i församlingshemmet.

Styrelsens ordförande Håkan Håkansson hälsar alla pensionärer hjärtligt välkomna till detta årsmöte. Därefter lämnar han över ordet till dagen valda ordförande som blev Ingvar Larsson och dagens valda sekreterare blev Bengt-Inge Bengtsson. Som brukligt är så har valberedningen arbetat i det tysta för att få fram nya kandidater till de pensionärer som avböjt omval. Men att justera protokoll, rösträknare tillhör också dagens föredragslista. Andra viktiga delar av årsmötets gång är ju kallelsen till årsmöte, att allt har gått rätt till väga o de hade de.

Verksamhetslistan för det gångna året lästes upp av sekreteraren, godkändes likaså årsredovisningen av Birgit Lydén, SPF s egen revisor hade granskat föreningens budget, hade inget att påpeka, allt var gjort efter konstens alla regler. Godkändes på samtliga punkter.

Pensionärerna lyssnade när de andra punkterna på listan gick igenom och det var bland annat: oförändrad medlemsavgift, ersättning till styrelsen, fortsatt med samma antal i styrelsen. En bra och kort genomgång av allt som hör till ett årsmöte. Allt detta godkändes av dom pensionärer som fanns på plats och de var drygt 40 personer. Men nu är det tid för årsmötets valberedning att ta till orda, det är Ebbe Persson som har den uppgiften. första uppgiften är/var att hitta en ny ordförande eftersom Håkan Håkansson som har haft den posten de senaste sex åren har avsagt omval. Som han själv sa till mig: att det räcker med de åren även om det har varit en intressant period, men han tillägger att ålder och hans hälsa spelar roll.

Ny ordförande blev det med bred marginal, Kjell-Uno Ögren som varit vice, tackar så mycket för förtroendet och accepterar den roll som han nu har sagt ja till.. Några nya invalda för iår är Jan Jönsson i styrelsen, Ingrid Tuvesson, Mona Holmberg till kaffekommité. Resten har valt omval eller har ett år kvar på sin post. Så visst kan man säga att valberedningen har gjort sitt åtagande, bra. Nu är den långa vallistan genomgången och övriga frågor är nästa punkt.

Kjell-Uno Ögren informerar om hur försäkring gäller tut och retur inget stopp på vägen, tål att tänkas på. Han ger info om bogruppen, om olika boendeformer, internetcafé i Hässleholm, om temadag start i mars, alla välkomna. Han avslutar med att berätta om lediga tomter till husbygge finns både i Vittsjö men också i Bjärnum, men till vilket tomtpris?. Dyrt tyckte stämman och han avslutade sittframförande med en glad vits.

Underhållningen var av det nostalgiska hållet med vinylskiva och igenkännande musikstil. Ingvar Persson föreningens kassör vädjar till SPF pensionärerna att vid inbetalning av medlemsavgiften så skriv en talong/person då blir det rätt. Avtackning av Håkan Håkansson med flera blev en härlig vårbukett med tulpaner i olika färger, snyggt.

Reseansvarig: Jan Jönsson informerar om vårens utfärd som går neråt till Österlen med omnejd med trevliga busstopp under färden, Brösarpsbackar, Simrishamn, Bures rökeri osv. guidad tur i Engelska trädgården strax vid Kivik. Start utflykt resedatum den 16 juni anmälan görs nu plats finns.

O som vanligt när SPF pensionärerna har månadsmöte så bjuds det på goda smörgåsar samt en himmabakt semla som föreningen bjuder gratis på idag när det är årsmöte. Under tiden som vi åtnjuter detta goda mellanmål så skickas olika listor runt till samtliga bord som gäller: bowling/boule Osby 20 febr , inbjudan från Glimma, Osby, Bjärnum. Även en anmälningslista som gäller vårfesten i bygdegården. Dagens dragning av köpta lotter med många skänkta gåvor hoppas på tur kan man alltid göra. Avslutar med nationalsången. Slut för idag ses i mars välkomna.