Trygg i Vittsjö patrullerar nästan alla årets dagar

VITTSJÖ. Under tisdagskvällen genomförde Trygg i Vittsjö sitt årsmöte på Furuliden. Uppslutningen vid mötet var stor och en hel del nya chaufförer kunde glädjande noteras.

Föreningens syfte är att bevaka Vittsjö med närliggande byar samt rapportera till myndigheter och fastighetsägare när något onormalt sker. Detta genomförs med bil bemannad med två personer inom området. Under verksamhetsåret har Trygg i Vittsjö haft ett femtiotal aktiva chaufförer som på sin fritid bevakat området.

Ordförande Sivard Strand berättade att föreningens medlemmar under fjolåret med bil patrullerat 91% av årets dagar, -en fantastisk prestation, där dock några chaufförer kört extrapass för att täcka upp det totala behovet. Fler chaufförer behövs alltid inte minst grundat i att några under året lämnar föreningen med ålderns rätt. Därför uppmanades närvarande medlemmar att söka fler chaufförer till föreningen.I verksamhetsberättelsen finns att läsa att Trygg i Vittsjö ofta tipsar polisen om olika händelser. Att identifiera och rapportera avvikande trafikanter är också vanligt förekommande.

Genom informationsblad till hushåll och företag har föreningen beskrivit sin verksamhet och även framfört en önskan om sponsring. Uppslutningen visar sig vara mycket stor och dessa intäkter används bland annat till driftskostnader för ”Trygg i Vittsjö”- bilen.

Efter genomgång av verksamhetsberättelse, resultat och balansräkning och revisorernas berättelse beviljades styrelsen full ansvarsfrihet för 2019.

Sivard Strand valdes till fortsatt ordförande för Trygg i Vittsjö. Valberedningen visade sig ha haft en enkel uppgift, det blev även omval för övriga aktuella i styrelsen.

Är du intresserad att ställa upp som chaufför så kontaktar du:

Sivard Strand tel 0451- 250 43 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
eller
Leif Thånell 0705 54 36 43 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Top