ÖSTERÅS. Det blev även i år en riktigt bra träningsmatch för Vittsjölaget då de under lördagen mötte Hässleholms IF P15 på ett blött Österås. Hässleholmslaget bjöd på en välspelad fotboll på en nivå som Vittsjö såväl behöver för att utvecklas ytterligare som lag.

1-0 till Vittsjö

Trots att det återstår en dryg månad till den allsvenska premiären kunde publiken tydligt se att även de nya spelarna idag är väl inne i lagmaskinen.

Ebba Wieder kommer vi säkert att notera mer av

Vittsjö var det mer konstruktiva laget och ägde mycket boll framförallt under första halvlek.

Michelle De Jongh och Paulina Nyström viktiga spelare som redan är i fin form

...... liksom Nellie Persson

Glädjande kunde man notera att laget nu verkar ha en större vilja att äga boll men framförallt en tydlig iver att återta boll på offensiv planhalva. Detta bådar naturligtvis gott inför framtid.

Inte helt oväntat kom så ett vackert mål för Vittsjö, ett nickmål där Mie Leth Jans på en hörna slagen av Ebba Wieder satte bollen i mål. Kvarten senare kom även ett andra mål för laget, en lobb som passerade IFK;s mycket duktige målvakt men som sedan inne i mål träffade målställningens hjul och därefter studsade ut. De i övrigt duktiga domarna noterade inte målet, men vad gör detta egentligen i en träningsmatch. Lobben var riktigt påpassligt slagen.

I andra halvlek genomförde Vittsjölagets tränare en del byten, säkert för att testa olika laguppställningar. IFK kvitterade efter ett inlägg från högerkanten som helt ställde Vittsjöförsvaret, får tecknas som en rejäl försvarsmiss från Vittsjö. Matchen slutade oavgjort 1-1.

Nästa match spelas mot Linköping och ingår i Svenska Cupen. Matchen spelas den 15 mars klockan 15 på Österås IP. Självklart behöver laget stöd från en stor publik denna söndag.