Ögrens musikhörna

VITTSJÖ. ♫♫♫ Sol ute , sol inne , sol i hjärta , sol i sinne ooh vad det lyser ♫♫♫. I mitt tycke en passande textrad när Ögrens spelhörna ska presenteras. Kjell Uno Ögren hade denna den sista torsdagen i februari slagit sig ner i ett av hörnen på Linden tillsammans med sin grammofon för att spela några av sina otaliga LP skivor för oss som var där.


Ögrens musikhörna

Dagen till ära lyste solen på oss alla , det var ett tag sedan vi såg den sist. Alltid lite svårt att veta hur många som kan tänkas komma, 10, 15 eller 20? Det blev till sist 25.

Efter att ha välkomnat Kjell Uno Ögren överlämnades ord och musik till honom. Han hade tagit med sig ett antal LP skivor från sin gedigna samling där vi fick lyssna på ett urval ur dessa. Lite som den där godispåsen med Gott & Blandat.

Det blev: Tangokavaljeren, Vita duvan och Kärlek är den stora gåvan med Palomaz, Rysk folksång och Volgasången med Arne Lambert. Vad har du under blusen Rut med Schytts. Vill ni se en stjärna och Mycket mycket bättre på gamla dar med Zarah Leander, Kalle på Spången och Gamla stan med Edvard Persson. En gång jag seglar i hamn och Dans på logen med Bosse Larsson och nygammalt Lekande lätt (long long live love) med Cool Candys. Dans på Brännö brygga med Calle Jularbo. Ögren hade delat upp det hela så vi kunde njuta av musik och sång både före och efter fikat.

I köket hade Solveig Andersson och Birgitta Ögren förberett med att göra klart semlor som serverades till kaffet. Bullarna som var himmelskt goda hade Solveig bakat hemma i det egna köket.


Solveig förberedes fyllningen till semlorna


Solveig och Birgitta säger Varså goda

Vid fikat blev det mycket prat kring borden och alla berömde så de goda semlorna och tack vare den lagom stora storleken så kunde det hos en och annan slinka ner två stycken.


De goda semlorna


Oh vilken go´fika

Kjell Uno tackades med varma applåder samt en bukett med tulpaner och en liten chokladask och han hälsades välkommen åter så vi får lyssna på mer från hans skivsamling.

Top