Årsmöte på Bjärnums Museum

BJÄRNUM. Det kom ett handfull av medlemmarna för att närvara vid mötet som hölls i samlingssalen på Bjärnums Museum.

Till ordförande och sekreterare valdes sittande – Håkan Andreasson och Anders Svensson. Man gick igenom verksamhetsberättelsen 2019 och där kunde man konstatera att det hade varit en hel del besökare och olika arrangemang under året som gått. Några av programpunkterna var musikunderhållningar, utställningar, nationaldagsfirande, skolavslutningen, midsommarfirande, Teknikens dag, Hembygdens dag, bakluckeloppis, häst och hundtävlingar med mera.

Till museet hade det även skänkts ca 140 olika föremål som till exempel olika sällskapsspel, rakknivar, klockor, kapsyler från Bjärnums Mejeri, Stolar från Mattsons möbelfabrik, verktyg från Hugo Troedsson, båtmodeller, foto.

En del projekt har blivit upprustade under året som gått, bland annat en liten engelsk traktor av märket OTA Monarch från 1952, den användes för att frakta färdiga möbler till järnvägen. Under året som har gått har man även börjat renovera torvloket från Celanders och om allt går bra kan det visas upp på Teknikens Dag.

Från Riksantikvarieämbetet fick museet ett bidrag för att kunna installera ett godkänt larm till byggnaden.

Bjärnums Fornminnesförening byter namn och heter numera Bjärnums Hembygdsförening.

Ingvar Lindberg kommer att hålla föredrag om Andra världskriget varje onsdag under april månad 1/4,8/4,15/4,22/4,29/4, kl. 19.00. Kostnad 70 kr (även för medlemmar) och då ingår sillamacka och kaffe, löser man inträde för hela perioden, blir priset 300 kr.

Den 5 april är det öppet Hus på museet och alla är välkomna, för medlemmar är det gratis och för er som inte är medlemmar är inträdet 70 kr/person, barn upp till 15 år är det gratis inträde. Gäst och föreläsare på eftermiddagen är Fredrik Gunnarsson (Bjärnums Stadsteater)

Valborgsmässoafton den 30/4 kommer att firas vid Bjärnums Museum, fackeltåg, manskören sjunger, förtäring kommer att finnas, Mer info läggs ut på hemsidan bjmmuseum.se Detta med anledning av att inget firande sker vid Bjärlången.

Den nya medlemsmatrikeln har delats ut av Post Nord i år för att säkerhetsställa att alla skulle få den i sina brevlådor, tyvärr har det kommit till kännedom att flertalet inte har fått något häfte utdelat så alla ni som inte har fått något häfte och som vill ha ett, kan höra av sig till museet, så ordnar de så att det kommer ett till er. Post Nord har ingen förklaring till varför vissa har fått och andra inte.

Efter att alla punkterna var genomgångna avtackades Elisabeth och Anders för välgjort arbete och ordförande Håkan Andreasson tackade för visat intresse till alla som kommit till årsmötet, därefter serverades kaffe och goa bullar, Erling Lund och Rolf Person stod för underhållningen.

Top