Brandskadade Bryggeriet rivs, -äntligen tycker många

BJÄRNUM. Efter att stått tomt under ganska lång tid brann det plötsligt, den 14 april 2015 i det gamla bryggeriet i Bjärnum. Detta trots att elen var bortkopplad sedan länge. Många misstankar och teorier fanns om brandorsaken.

Därefter hände absolut ingenting och byggnaden fick bara stå och misspryda ortens centrala delar. Självklart utgjorde den samtidigt en fara inte minst för nyfikna ungdomar.

Kommunen har efter långdragna turer med ägaren köpt fastigheten och nu äntligen, -tycker många, är rivningen av den brandskadade byggnaden i full gång.

Avfallet sorteras i flera containrar

Bobby Lörincz sköter rivningen som inte är så enkel som man kan tro. Det mesta är brandskadat och klassas därför som miljöfarligt avfall. Därför sorteras nu med grävskopans hjälp avfallet i olika containrar för vidare transport. Genom den noggranna sortering som krävs kommer rivningen att ta tid, troligen flera veckor.

Så här såg det ut den 14 april 2015

Sedan återstår att se vad som kommer att hända med tomten. Några hoppas på bostäder och om det blir så är det naturligtvis ett bra läge med nära till centrum.

 

Top