Sockengillet i Röke har 267 medlemmar

RÖKE. Var ska Röke sockengille ha sitt årsmöte om inte i Sockenstugan? Gamla bostaden i centrala Röke har varit hemvist för sockengillet i många år. Så var det även i år då gillet har sitt årsmöte där. Utöver årsmöte var det underhållning av Göingemusikanterna som även ledde allsång.


Ingvar Nilsson, Rune Schölin och Peter Nylander från Göingemusikanterna underhöll vid sockengillets årsmöte.

Musikanterna tog ton sedan den gamla skolklockan kallade till tystnad. Fast alla intagit sina sittplatser inledde Göingemusikanterna med en Gånglåt! Kapellmästare Peter Nylander meddelade att det blir inga jazzmelodier utan gamla kända melodier som Svinnsta skär vilket också tonade fram som allsång. Musikanterna visade sitt kunnande att även spela efter italienska noter!

Efter fika i sockenstugan blev det förhandlingar med årsmöte som inleddes med parentation och tändning av levande ljus.


Rikard Arvidsson omvaldes till ordförande.

Sockengillets fastighet Sockenstugan har under förra året renoverats och interiören har förbättrats. Samverkan med andra föreningar har visat sig fungera utmärkt med gemensamma sammankomster. Den årliga frågesporten mellan Röke- Hörja och Västra Torup hölls i Röke i år. Dokumentationen av gamla bilder fortsätter och under innevarande år planeras ytterligare en bok om gammal bebyggelse. Sockengillet har under förra verksamhetsåret 267 medlemmar.

Top