Cykeltrimmet ”Känn din Bygd”.

VERUM. När Verums Fritidsgrupp arrangerar årets cykeltrim ”Känn din Bygd”, 1/5 – 27/8, är det för 15:e gången i rad detta sker. Under alla dessa år är det Snapphanebygdens Sparbank som har varit huvudsponsor med en cykel i 1:a pris, så även detta år.


Startsidan till trimpaketet ”Känn din Bygd”

Liksom tidigare år är det 3 st. rundor, i år 2,2, 1,6, 1,5 mil med sammanlagt 36 st. kontroller där minst 30 st. kontrollbokstäver skall finnas antecknat på startkortet för att få vara med om dragningen av cykeln och det i övrigt stora prisbordet.
Gruppens medlemmar efter avslutat möte där allt har bestämts till årets cykeltrim.

Kartan är redo, textunderlaget till kontrollerna är klart, och bilderna till den populära ”Ord och Bildletartävlingen” har jag tagit, gjort klart ordet, så bladet är redo för kopiering.

En tävling där det gäller att känna igen fotomotiv från 7 st. kontrollplatser och bilda det ord som eftersöks enligt bifogad mall. Denna extratävling som varit med i startpaketet i många år sponsras av Sparbanken Göinge i Farstorp.

Det som återstår för gruppen är att röja några kortare avsnitt på några stigar. För mig är det att göra kontrollskyltarna klara. Eftersom det är endast jag i gruppen som gör detta och vet vilka bokstäver det är, samt tar foto och bildar ordet, så kan resten i gruppen vara med och cykla.

Nu när det är ännu ett jubileumsår i år, 15 år, så utökar vi med ännu en tävling i startpaketet, ”En vandring i Dåtid och Nutid”. Detta efter flera önskemål att vi skulle uppmärksamma vad som finns och har funnits i byn Verum. Denna församling som det år 1880 bodde 1700 personer i var en huvudort innan järnvägen byggdes. Här har funnits, postkontor, bank, fjärdingsman, finns och har funnits flera affärer bl.a., och detta är något som vi vill uppmärksamma med denna tävling. De 3 första priserna i denna tävling sponsras av Christensens Bygg o Foder AB Hästveda.

En ny karta över byn har tagits fram och då det blir tätt mellan kontrollerna (26 st.) är det lämpligast att gå där av namnet, ”En vandring i Dåtid och Nutid”.


 Anna Bergman öppnar dörren till sin nyöppnade affär.

Det är med glädje vi ser att det har öppnats en ny affär i byn ”Tantulltuss”. Anna Bergman som tillsammans med sin man flyttade hit till Verum 2016 har nu öppnat sin garnaffär i byn. detta mittemot ”Hurricane” Hund och Luftvapen-specialisten, i byn på vägen mot Osby. Det är många som följt och följer Anna Bergman på instagram: @tantulltuss Butiken i Verum är öppen tisdagar 11:00 – 18:00, Anna en glad och trevlig kvinna som tycker om att prata hälsade att man behöver inte känna sig tvingad att handla något för att besöka affären, ”det går bra att ta med stickning och bara prata av en stund”.


Anna Bergman visar några stickade alster, och egendesignade böcker.

Sammanfattning: I årets trimpaket finns det 4 st. startkort till tävlingar som det går att vinna priser i, ”Känn din Bygd”, Ord och Bildletartävlingen, En vandring i Dåtid och Nutid, samt 5 – kampen som är på avslutningsdagen den 30 augusti. De två senaste är fristående tävlingar som går att deltaga i även om man inte har cyklat.

Top