Elpumpar monterade vid Qstar

Skriv ut

VITTSJÖ. Qstar bensinmack har bidragit till mindre utsläpp av skadliga avgaser och renare natur. I går eftermiddag installerades de första ”pumparna” för laddning av fordon med eldrift. Efter hand kommer fler sådana laddstationer att monteras på Qstar macken. Visserligen är E 85 pumpen på plats men åtgången på detta bränsle är minimal.

 

Två av ”elpumparna” är redan på plats. Fler kommer.

Av utrymmesskäl kan inte elmackarna placeras vid övriga pumpar då laddning av elbils batteri tar cirka 45 minuter. Sådan elpump skulle hindra tankning från tidigare pumpar då väntetiden blir lång. Tidigare har närmaste laddstation funnits i Markaryd och Hässleholm. Nu kan boende i och omkring Vittsjö ladda elfordon på hemmaplan. -Detta är verklig service för landsbygden med elmack, säger föreståndare Andreas Fernebrand.

I dagsläget pumpas det in 1,2 miljoner liter/år i fordonen. Denna summa kommer givets att minska då fler och fler tankar el. Kommande elpumparna kommer därför att placeras intill de nya pumparna för att kunder till bensin- och dieselpumparna inte skall påverkas. Troligen blir det 3-5 elpumpar som inom kort kommer på plats.