Nu e det vänta som gäller

VITTSJÖ. I dagens läge så är det bara vänta som gäller, det gäller snart allt runt omkring en.

Vilken tur att man kan välja men visst har man tid med en promenad ute i vår fina natur, med eller utan sällskap. Finns så mycket att se och uppleva. Nu när det mesta är nedstängt och det sociala ligger på tork. Jag iallafall är en social individ, saknar mitt vanliga aktiva görande som inträffar varje vecka. Men jag är införstådd med att läget är marigt nog som det är. Har tid att sätta mig ner och kolla igenom bilder som jag har tagit på allt möjligt, flest är det foto på blommor och det piggar upp en rejält. Kanske kan det vara någon bild på en blomma som ni läsare gillar mer än nån annan, kan va doft eller färg.

Inte alltid att blomman doftar, som här, där någon målat en blomma på glas men den är vacker den också. Inglasad på en entrédörr till rummet och passar bra, en tanke bara så där är nog sakta farten lite och titta på mig. En evighetsblomma i all sin prakt har kommit för att stanna inomhus.

Nu när vitsippor, blåsippor och lilla tussilago och flera andra sorter slår ut i skogsbackarna, de lyser upp min tillvaro. Underbara härliga blommor som man har väntat på, äntligen så finns dom nästan överallt. Måste bara plocka med en bukett vitsippor som sätts i den dära lilla vasen som alltid. Och inomhus har jag börjat med att fylla på med ny jord, samma åtgärder som måste till varje vår för att det ska blomma längre fram i sommar. Kanske kan en sådan här hibiskus blomma i år den var riktigt rund och den var dubbel till max Så nu är det vänta som gäller för mina blommor i fönstren, alla dom som jag pratar med varje dag, spännande som alltid.

 

Top