Friluftsgudstjänst i Mörkhult utan fika

Skriv ut

VITTSJÖ. Ljuset kom till Mörkhult då ett antal besökare kom till den 51 friluftsgudstjänsten på ekbacken hos Sofia och Erling Olsson. Premiär var det även för komminister Sven Röstin att besöka västra delarna inom sitt arbetsområde. Redan på 1950 talet och kanske ännu tidigare var det friluftsmöte hos syskonen Nilsson på samma plats.


Sven Röstin och Sofia Olsson medverkade vid friluftsgudstjänsten.

Vid årets samling i coronatiden uttryckta Sven Röstin sin uppskattning av hemmet och bygden. Samlingen inleddes med psalm Den blomstertid… och sen var det unga Edit Olson som framförde solo på trumpet följt av solosång av Sofia Olsson.


Edit Olsson var solist med trumpet vid friluftsgudstjänsten.

Efter psalmen I denna ljuva sommartid höll Sven Röstin dagens predikan med utgång från en av dagens bibeltexter. Dagens kollekt tillfaller organisationen Credo, Efter ytterligare solosånger avslutades gudstjänsten med O store Gud,


Helt enligt bestämmelserna hade detta par tagit vederbörligt avstånd.

Det är en missräkning att det inte blir gemensam kaffeservering, berättade Erna Olsson som tillsammans med framlidna maken Kjell ordnat dessa friluftsgudstjänsten i över 30 år. Sen 2003 är det Sofia & Erling Olsson som är värdpar. Under alla dessa år har det bjudits friluftsfika i det gröna. I år var det första gången ingen sådan fika fanns på grund av pandemin. Besökarna hade detta år tagit med sig egen fikakorg att förtäras under och vid grönskande vegetation.


Även detta par höll avstånd intill blomsterprakt.