Inbrottsvåg i norra Skåne just nu

Skriv ut

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Tyvärr noteras en ökning av antalet inbrott i området Bjärnum och Vittsjö.

Den senaste tiden har det rapporterats ett stort antal inbrott bland annat i Vittsjö. Stöldgods för stora summor har försvunnit. Om det rör sig om organiserade stölder vet polisen inte. En liga hemmahörande i Halmstads-trakten är identifierad och har iakttagits i området.

Naturligtvis är det så att dina iakttagelser är av vikt. Ofta genomför dessa individer en form av rekognosering dagtid. Detta kan ske i olika skepnader. Ibland är det dörrknackning, ibland kan det enbart vara en ”vanlig” bil som kör runt i ditt område. De planerar då ofta nattens ”jobb”. Har du tydligt ”annonserat” att du är bortrest är faran för nattligt besök överhängande.

Var misstänksam mot allt som inte stämmer, skriv upp bilnummer, tag foto, gör en tips-anmälan till polisens 114 14. Att tipsa www.vittsjobjarnum.nu är givetvis också en bra tanke, (se Tipsa Portalen på vår startsida). Genom vår stora spridning kan vi på flera sätt preventivt bidra.

Naturligtvis är det bra om du även tipsar orternas Trygg-föreningar. Trygg i Bjärnum; 0705 66 85 89 eller Trygg i Vittsjö 0708; 93 06 85. Dessa är igång bland annat under nattens mörka timmar. Att ge patrullen tips om ett bilnummer och även polisen kan vara avgörande för att ”få fast” dessa ovälkomna gynnare.

Ett bra tips är även att kontakta ditt försäkringsbolag angående DNA- märkning av värdeföremål.