Inte ofta en Boule bana ligger så vackert som Vittsjös

VITTSJÖ. Boule banan på Marknadsplatsen besöks flitigt av trogna boulespelare. 

Från början, för ca 15 år sedan, startade några personer upp och spelade på grusplanen vid skolan i Vittsjö. Fler och fler ville spela och så började planerna på en boule bana på Marknadsplatsen. Några år senare fanns det 8 banor på marknadsplatsen. PRO hade då uppmärksammat intresset för spelet och både medlemmar och icke medlemmar var välkomna att spela. 

Eldsjälen Jan Sjödal berättar att snart hade antalet spelare ökat till ca 30 pers.

Träning har man måndag och torsdag kl 13.30 och stannar så länge man önskar. Och de som vill spela vid regn ikläder sig regnställ. Tävlingar anordnas mot bl.a Markaryd, Sösdala, Osby, Verum och Hässleholms boule föreningar och vid dessa tillfälle används tröjor med VITTSJÖ PRO Boule snyggt textat på tröjan. Sponsrat av Vittsjö företag.

På vintern åker man till Tyringe och spelar serie spel inomhus. Inte bara Vittsjöbor spelar här utan det kommer också spelare från Markaryd och Hässleholm som deltager på träningsdagarna och som tävlar för Vittsjö.

Fikar gör man ju vid de bord och bänkar som finns uppsatta och vill man grilla går det också bra på grillen där finns placerad precis vid planen.

När vi träffades en torsdag var det 27 grader varmt och Coronatider så uppslutningen var inte stor. Så här såg det ut.

Avstånd hölls enl föreskrifter men Jan sa att antalet spelare hade minskat med hälften efter Corona utbrottet. Lite spänning i tillvaron och social samvaro ger boule spelet. Men denna dagen hade värmen och Corona epidemin gjort att få deltagare var på plats mot att det i “vanliga” fall brukar komma runt 20 personer som spelar.

Men åskådarna var på plats och hade placerat sig strategiskt i skuggan. 

 

Top