Oavgjort i derbyt mellan Vittsjö och Kristianstad

VITTSJÖ. Derbyt mellan Vittsjö och Kristianstad blev ännu tuffare än någon skulle trott. Många varningar och skador. Matchen slutade oavgjort 3-3.

Glädje efter 1-0

Redan tre minuter in i matchen tog Vittsjö ledningen genom Michelle De Jongh. Matchen kom därefter att bölja fram och tillbaka. I Vittsjö visade Clara Markstedt och Michelle De Jongh prov på fint offensivt samspel. När halvleken var spelad hade Svara Gudmundsdottir reducerat, därefter Clara Markstedt gjort 2-1, Svara Gudmundsdottir återigen gjort mål för Kristianstad och Emma Pennsäter återtagit Vittsjös ledning efter fin passning från Ebba Wieder. Detta innebar 3-2 vid halvtid.

Tio minuter i i andra halvlek knäskadas Ebba Hed, såg illa ut. In kommer nyförvärvet Heather Williams.

Heather Williams

Minuten senare tilldelas Clara Markstedt en utomordentligt tveksam varning. Domaren som tyvärr inte hade matchen i sin hand följde upp med att fyra minuter senare ge Clara rött kort. Att vara en ”spelare kort” ställde naturligtvis Vittsjöförsvaret på stort prov. Reduceringen kom i den 87 minuten. Under förlängningen fick Kristianstad en straff. Sabrina D’ Angelo läste skickligt Therese Ivarsson och räddade en boll på sin högra sida. Matchen slutade oavgjort 3-3.

Att matchen var tuff visar inte minst sex gula och ett rött kort. Tyvärr drabbades inte minst Vittsjö av skador, vi vet inte hur allvarligt skadad Ebba Hed är. Även Sabrina D’Angelo klagade över smärtor i sitt knä. Därtill har laget flera spelare skadade sedan tidigare.

Roligt att notera är det fina offensiva samspelet mellan Clara Markstedt och Michelle De Jongh. Även Heather Williams inhopp o andra halvlek gav prov på vilken tillgång hon säkert kommer att bli för Vittsjö.

Thomas Mårtensson tecknade matchen som ”svängig”, nytt skeende varje minut. Matchbilden ändrades då Clara fick rött kort. Michelle och Clara gjorde så här lång sin bästa match, menade Thomas. Tyvärr fick vi skador igen, nu återstår att se hur allvarligt det är med Ebba och Sabrina, avslutar Thomas Mårtensson.

Redan på onsdag är det dags för nästa match. Då spelar Vittsjö borta mot Djurgården.