Skriv ut

I dessa tider så skall man ju vistas ute och gör man det med vänner så höjs ju livskvaliteten till max. Lite lagom väder både med sol men också med vind allt för en trevlig utevistelse i trädgården. Hemma hos mig så förlorar jag striden mot sniglarna som invaderar mina blomsterrabatter, tråkigt men sant. Samtliga dahliaknölar som min man satte ner i våras verkar vara sniglarna basföda. Av alla som planterades ner är endast en uppkommen till två dm ovan jord, man blir bara så förbaskad men jag fortsätter ändå min snigeljakt skam den som ger sig.

Trapp med blomster

Men denna eftermiddag skall jag tillbringa hos en vän som har en väl fungerande fantastisk trädgårdsland med massor av olika blommor (mest dahlior ) dom har verkligen fått växa ohämmat och fritt från sniglar. Det första intrycket som möter mig när jag stannat bilen är ju de vackra blomsteruppsättningar i de båda krukorna på en stenlagd trapp ett väl så välkomnande sätt. Trädgårdslandet med all dess prakt och med många olika grönsakssorter som räcker för hela nästa års behov. Det är en fröjd att få lov strosa runt och titta, men framför allt ett spännande besök tillsamman med en som kan det här med närodlade grönsaker.


Blombord

Vackra saker som är återanvändbara gjorda på deras gård, som den här gjort av, ja va då? Titta och njut men visst måste det vara en magisk känsla att kunna återvända/ta till vara på och förvandla till detta blombord. Blommorna som finns här,(sukelenter) behöver inte mycket för att växa. Och dessa är inget undantag tillsammans ger dom en skön bild av det lilla formatet. Trädgårdsrundan fortsätter och tiden rinner iväg och det gör den när man har roligt.


Tankevila

I varje trädgård så bör det finnas någon ros planterad så sa man förr i alla fall. Naturligtvis så finns det även här en planterad ros med ljuvlig svag doft och med honungsfärgade blomblad. Under denna finns en bänk väl placerad, kanske gjord för länge sedan och där många förtroliga samtal förts. Det är ens fantasin som sätter gränserna ingen annan kan göra det. Men idag står bänken där in under en välväxt rosbuske med ett hav av vackra blommor i sin fulla prakt. Avslutar denna härliga sköna eftermiddag med en gofika, tack Lena.