Piteå vann jämn match efter solo av DaSilva

VITTSJÖ. Matchen inleddes med ett hemmalag som spelmässigt dominerade. Skott i målställningen och ett konstruktivt spel gav förtroende för en kommande seger.

Ja, under främst första halvlek bjöd hemmalaget på stundtals fint spel. Piteå hade problem men visade prov på starkt försvarsspel. Så här långt väntade man på det förlösande Vittsjö-målet. Både Kajsa Lind, Michelle De Jongh och Nellie Persson hade skott som mycket väl kunde gett en ledning. Här var det Piteås duktiga målvakt Guro Pettersen som räddade sitt lag. Den tryckande värmen satte spelarna på prov och klokt gjorde domaren vätskeuppehåll en bit in i varje halvlek. Första halvlek slutade 0-0.

Tio minuter in i andra halvlek spelade sig farliga Fernanda Da Silva i bästa Markstedt-stil fri med Shannon Lynn. Silva hittade naturligtvis nätet och Piteå tog ledningen. Detta kom att bli matchens enda mål.
Statistiken visar att Vittsjö under matchen skapade nio hörnor mot Piteås fyra. Vittsjö hade sex avslut på mål varav ett i målställning mot totalt fyra för Piteå.

Nu är det kanske så att vi snart får se en ”ketchup-effekt”, när tränare Tomas och Stefan tryckt lite hårdare på flaskan då lossnar säkert proppen och lagets flera mycket kompetenta målgörare får träda fram.

Nu kommer en knapp vecka som ger laget utrymme för både återhämtning, läkning av skador och träning. Kommande lördag då möter Vittsjö Eskilstuna på bortaplan.