Skön vila på altanen

VITTSJÖ. Det är fortfarande varmt och skönt, gräset är klippt och jag sitter på altanen tittar igenom mina senaste tagna bilder. Fortfarande problem med att flytta från ett ställe i mobilen till en annan plats in på datorn. Samt från datorplats till ett brev, flytta bilder för mig är en svår konst, attans också. Jag vet vem som skall gå en datakurs till hösten om den kommer igång vill säga, och det vet ingen i nuläget.

I veckan fick jag hjälp med mitt andra problem, Les och Britta kom till min hjälp, säger bara tusen tack för den insatsen. Så nu får jag vänta och se om mina dahlior kommer upp, lite sent men vänta kan man ju har all tid i världen.


Bladverk

Lite närmare titt på dessa gröna små blad, härligt grönmelerade konstverk på varje litet blad. Senare i höst blir det förhoppningsvis en eller flera pumpor på varje lång reva som kan användas i hushållet. Men också användas som en del av en färgrik klick som passar längre fram till höstkanten. En väl så färgrik palett att ställa på uteplatsen tillsammans med andra fagra blommor som tål lite kallare klimat eller varför inte flera gröna meloner.


Vallmo

Dessa underbara färggranna blommor som jag gillar skarpt, finns i många färger idag men visst är denna vackra röda vallmo helt magisk. Utmed vägar står den och vajar för vinden i sin fulla prakt tillsammans med andra blomster som klarar det magra jordmånen bra. Som återkommer varje år utan nåt krusidull, utan gödning, utstår torka i längre perioder och regn i massor. En fager blomma med tunna skira blomblad med svart inuti, snygg är den.


Blomkruka

Härliga, otaliga ytterkrukor finns idag i varuhusen, inte bara runda utan i alla möjliga former, allt för att tilltala köpare med olika smaker gällande form, färg och utförande. Kvalitén får i vissa falla komma lite på efterkälken. Idag kan man köpa färdigaplanterade blomsterlådor i de flesta affärer. Men jag söker skön vila på altanen så länge det går nu när fruntimmersveckan har börjat lite smått.

Top