Skriv ut


kockan o kökshjälpen

Tillsammans gör dessa båda den marinad som skall till förr fredagens avslutningsfest som är grilltema. Dessa goda förmarinerade revbensspjäll skall ju läggas i spad innan grillningen tar vid nästa dag. Det gäller att planera väl hela tiden för att allt skall flyta på så bra som möjligt. Utan allt för många störande och omplanerade bud från högre instans. Dagens lunch serveras ju som vanligt under denna speciella vecka. Många andra tillbehör behövs, för varje dag serveras det sallad i olika smaker, grönt med örter och andra goda grönsaksblandningar med pasta eller gryn/linser i.


skivat

Hemmagjord potatissallad med mycket gott i tex: potatis, örter, olika löksorter men också äppelbitar och tunt skivade rädisor som tillsammans utgör grunden i en potatissallad som passar till en grillafton som denna. För att inte tala om vilken god dressing som utgör basen i det hela.


grilltjejer

Denna vecka avslutas som vanligt med grillbuffé med flera olika tillbehör för en lyckad grillkväll. God tillagad mat som passar de flesta, i buffén ingår långbakad skivad fläskkarré, grillade revbensspjäll, laxknyte, grillade smakrika korvar, grönsallad och pastasallad men också nybakat focacciabröd. Och tjejerna här visade prov på en härlig servicekänsla. Här är det noga med att hålla avstånd, det finns mat till alla som kommer in i intervaller efter avklarad runda.


nöjes

Inte är det att bara räkna på hur många fel slag på de rundor som är gjorda under dagen utan, lite roliga upptåg finns det alltid tid och plats för. Ifjor käcka skottar i rutiga kläder i år är det lite mörkare toner som gäller. O visst är det skönt att de här herrarna lyser upp och bjuder på sig själva. Härliga dagar som på mig tar ut sin rätt, nu är det återhämtning som gäller, för de andra/yngre i kökspersonalen så är det mera arbete som gäller. Detta är bara en liten bråkdel av allt arbete som inte syns, eller som man kanske inte alltid tänker på. Mycket arbete som sker i de bakre regionerna syns nämligen inte.  Men som de flesta räknar med att det skall fungera i alla väder. Och maten som serveras håller bra kvalité och smakar gott. Alltsammans för en hyfsad peng och golfrestaurangen har öppet för alla, alla dagar i veckan.